13-06-2014 - Windsurfen, Nieuws

Nederlands Kampioenen SUP Beach Race bekend

De derde editie van the Battle of the Coast in Haarlem en Zandvoort was een groot succes. Het weer was perfect, de sfeer relaxed en het enthousiasme van deelnemers en co-creators overweldigend. De fun team races, het nieuwe onderdeel van de Battle of the Coast op het Spaarne in Haarlem is gewonnen door Team Fanatic. De Surfski Race door Joep van Bakel en Bart de Zwart en Emma Reijmerink sleepten de Nederlandse Kampioenstitel SUP Beach Race in Zandvoort in de wacht. 

Team Fanatic wint fun team races

De derde editie van de Battle of the Coast was, mede door het stralende weer en alle enthousiaste co-creators van het evenement een enorm succes. Van ervaren wedstrijdsuppers tot sportievelingen die slechts vijf minuten eerder op een SUP board hadden gestaan. Iedereen kon de SUP op. De Team Races op het Spaarne op vrijdag 6 juni gaven veel extra gezelligheid en plezier op het Spaarne. Het winnende team bij de fun races was Team Fanatic, bestaande uit Jasper Overbeek, Jochem Steur, Jeroen van Gessel en Betty Mooi. De 30 deelnemers aan de Friday Light SUP, van beginner tot gevorderde supper, sloten de avond in Haarlem af.

Sprint Races op het Spaarne

Net als vorig jaar vonden de sprint races van de Battle of the Coast plaats op het Spaarne in Haarlem. Het deelnemersaantal bij de sprint race voor de dames was gelijk aan vorig jaar en werd wederom gewonnen door Emma Reijmerink. Carla Schellart werd tweede en Maya Persson uit Zweden derde. Het aantal wedstrijdsuppers bij de heren was dit jaar verdubbeld. Het complete podium bij de heren werd geclaimd door de Starboard team riders; 1.Martijn van Deth, 2. Bart de Zwart en 3. Ike Frans.

Surfski Beach Race in Zandvoort 

Op zaterdag begon het programma in Zandvoort al vroeg met een Surfski Beach Race. Deze wedstrijd was voor het eerst onderdeel van de Battle of the Coast. De acht enthousiaste deelnemers besloten na de wedstrijd meteen dat ze volgend jaar terug willen komen: “Super sfeer en evenement,” was hun conclusie. De uitslagen bij de surfski zijn: 1. Joep van Bakel 2. Robin Koenders 3. Emiel Beukenkamp.

Open Nederlands Kampioenschap SUP Beach Race in Zandvoort

Om twee uur startte het officieel door het Watersportverbond erkende Open Nederlands Kampioenschap SUP Beach Race. De voorzitter van het Watersportverbond, Jan Berent Heusinkveldt Jansen kwam speciaal naar Zandvoort om de prijzen uit te reiken. Een van de grote kanshebbers viel na 10 meter al uit door een gebroken paddle. Ike Frans, die vrijwel de hele race voorop lag, rondde een van de boeien verkeerd en ging terug om zijn fout te corrigeren. Uiteindelijk haalde hij na de juiste boeironding nog zoveel suppers in dat hij alsnog als tweede finishte. De grote winnaar was wederom Bart de Zwart. Nummer drie was Ricardo Haverschmidt, team rider voor Fanatic Benelux. Bij de dames lag Emma Reijmerink de hele wedstrijd op kop, gevolgd door Carla Schellart en Maya Persson uit Zweden. Dit was ook hoe de uitslag er uiteindelijk uit zag.

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap SUP Beach Race

Mannen: 

1. Bart de Zwart

2. Ike Frans

3. Ricardo Haverschmidt

Dames: 

1. Emma Reijmerink

2. Carla Schellart

3. Maya Persson

Kwalificatie voor ISA World Championships mede mogelijk gemaakt door het Watersportverbond

Watersportverbond voorzitter Jan Berent Heusinkveldt Jansen kwam persoonlijk de prijzen uitreiken aan de Nederlandse kampioenen stand up paddle. De twee Nederlands Kampioenen kwalificeren zich met deze winst voor het ISA World Championship in Nicaragua in 2015.

Zweedse Team vol lof voor de Nederlandse suppers

Voor het eerst dit jaar namen Andress Svensson en Maya Persson uit Zweden deel aan de Battle of the Coast. In september afgelopen jaar maakten ze voor het eerste kennis met veel Nederlandse suppers en waren zo enthousiast over hoe de sport hier leeft en hoe iedereen elkaar helpt, aanmoedigt, steunt en opvangt waar nodig. Andres Svensson werd vrijdag in Haarlem vijfde bij de sprint races en zaterdag vierde op het ONK SUP Beach Race in Zandvoort. Maya Persson sleepte bij beide races de derde prijs in de wacht. In september zijn ze weer van de partij tijdens de SUP 11-City Tour in Friesland.

Voor en door SUP liefhebbers
De Battle of the Coast wordt georganiseerd voor en door SUPfans en watersportliefhebbers. De organisatie heeft als doel iedereen de mogelijkheid te geven om kennis te maken maken met Stand Up Paddle en de surf lifestyle die daarbij hoort. Het vaste team bestaat momenteel uit vijf vrijwilligers met een enorme passie voor watersport en SUP in het bijzonder. Tijdens het evenement worden daar nog eens 30 vrijwilligers aan toegevoegd om het evenement tot een groot succes te maken.

 van