05-08-2013 - Surfen, Nieuws

NEDERLANDSE FILMPREMIÈRE STORM SURFERS EN SURFING & SHARKS OP NORTH SEA SURF FESTIVAL

Op zaterdag 14 september worden er tijdens het eerste North Sea Surf Festival een viertal surffilms vertoond. Naast de twee legendarische surfklassiekers Morning Of The Earth en Crystal Voyager heeft het festival met de Nederlandse première van de spectaculaire documentaires Storm Surfers en Surfing & Sharks twee award winning surffilms in huis gehaald.

[youtube id=”pW_eIeKyjSo” w=”650″]

Storm Surfers is een avontuurlijke documentaire over twee Australische vrienden die met behulp van een weerspecialist op zoek gaan naar grote stormen in de Grote oceaan om daar de grootste en gevaarlijkste golfen ter wereld te bedwingen.

[vimeo id=”32777934″]

Surfing & Sharks laat zien hoe om te gaan met de sterke kaken van moeder natuur; Great Whites. Drie surfers delen hun persoonlijke ervaringen met deze dieren tijdens van het surfen op hun favoriete spots aan de prachtige oostkust van Zuid-Afrika, met de grootste concentratie witte haaien ter wereld. Het verhaal wordt aangevuld met bevindingen van onderzoekers en milieu activisten.

Morning Of The Earth (1971) gaat over een groep surfers die in spirituele harmonie met de natuur hun eigen surfboards maken en op zoek gaan naar de beste golven in Australië, Bali en Hawaii. Crystal Voyager (1972) is één van de meest succesvolle Australische surffilms en gaat over de zoektocht van surfer George Greenough naar ongerepte golven in California. De slotscene is een 23 minuten durende reis gefilmd vanuit het perspectief van een surfer met het nummer Echoes van Pink Floyd als soundtrack.

De cinema programmering wordt geopend door een Hawaiian solo set van gitarist Phantom Frank, brein achter The Treble Spankers en The Phantom Four. Daarnaast zal gitarist El Blanco van de legendarische Finse surf revival band The Charades twee korte optredens verzorgen tussen de films door. Op het festival treden verder acht surfbands uit binnen- en buitenland op waaronder Lost Acapulco (Mexico), The Bambi Molesters (Kroatië) en Los Coronas (Spanje). Deze drie bands die tot de top van de internationale surfscene behoren, traden nog nooit eerder in Nederland op. De opening van het festival zal worden gedaan door de band die op zondag 25 augustus de LiveXS North Sea Surf Battle wint.

De totale programmering van het North Sea Surf Festival ziet er als volgt uit:

Cinema:
Crystal Voyager (1972),
Morning Of The Earth (1972),
Storm Surfers (NL première),
Surfing & Sharks (NL première).

Solo sets:
El Blanco (The Charades, Finland),
Phantom Frank (The Phantom Four, The Treble Spankers)
Oude Zaal:
Lost Acapulco (Mexico),
The Bambi Molesters (Kroatië),
Los Coronas (Spanje),
The Phantom Four (NL),
The Good The Bad (Denemarken),
Bang! Mustang! (Duitsland),
Pirato Ketchup (België),
Bevel Emboss (NL),
Winnaar North Sea Surf Battle (tba)

Café:
Club Rockula DJ´s,
Naald & Kraak DJ´s,
Amsterdam Beatclub DJ´s

Meer informatie:
www.northseasurf.com
www.facebook.com/NorthSeaSurfFestival

 van