27-09-2016 - Kitesurfen, Nieuws

Nederlandse filmproducent brengt de kitesport tot leven in Chapter One

Afgeladen zalen voor de eerste vertoning van Chapter One – The Kiteboard Legacy Begins in het Tuschinski in Amsterdam
Na 3 jaar filmen heeft de Nederlandse producent Eyeforce de eerste speelfilm over de snelst groeiende actiesport ter wereld uitgebracht. Chapter One – The Kiteboard Legacy Begins brengt kampioenen, legendes en toekomstige helden van de kitesport over de hele wereld bij elkaar. Chapter One legt de essentie van de kitesport vast en geeft de kijker een blik in de wereld van de riders, gecombineerd met prachtige natuurbeelden. Naast de Nederlandse atleten Ruben Lenten, Youri Zoon, Kevin Langeree en Jalou Langeree worden onder andere Robby Naish, Susi Mai en Richard Branson in beeld gebracht op de meest indrukwekkende kitespots ter wereld, van Fiji tot Amsterdam en van Brazilië tot Hawaii.

“Dit is een jongensdroom die uitkomt”, aldus regisseur Bob van de Gronde. “We wilden een film maken over reizen en avontuur, die zowel voor kiteboarders als niet-kiteboarders interessant moest zijn. Kiteboarden is een relatief jonge sport die pas sinds kort ‘veilig’ is om te beoefenen. De sport is nog volop in ontwikkeling en er worden verschillende technieken gebruikt. We hebben jaren rondgereisd en kiteboarders van over de hele wereld gedocumenteerd, van Bebe, een rider uit een klein Braziliaans vissersdorpje, tot Richard Branson, die kiteboardt rondom zijn eigen privéeiland Necker Island.” De Nederlandse rider en Red Bull King of Air Kampioen Ruben Lenten voegt daar nog aan toe: “Chapter One is exact wat de wereld en de sport nodig heeft. Prachtige verhalen, locaties en persoonlijkheden die mensen zullen inspireren om het maximale uit het leven te halen en zelf ook te gaan kiteboarden.”

p-20160925-00168_hires-jpeg-24bit-rgb

Richard Branson en WeTransfer
Kiteboarden is niet enkel voor topatleten, ook steeds meer succesvolle entrepreneurs wagen zich aan de sport. Zo is Richard Branson fervent kitesurfer en organiseert hij regelmatig evenementen op zijn eiland rondom kiteboarden, startups en innovatie. Het is op een van deze evenementen dat regisseur Bob van de Gronde de kitesport introduceert aan Bas Beerens, oprichter van WeTransfer. Gefascineerd door de sport en de verhalen van de riders besluit hij te investeren in de droom van Bob om deze film te realiseren. Bas Beerens: “We zijn altijd een groot supporter geweest van de creatieve industrie en dit is één van onze meest ambitieuze projecten tot nu toe. Het is fascinerend om riders te horen praten over het ontwikkelen van nieuwe technieken en de creatieve flow, waarbij ze het uiterste uit zichzelf proberen te halen. Deze flow is voor ons ook erg herkenbaar: het gaat ons niet enkel om de techniek achter onze service, maar vooral om de meest optimale user experience om hen in de flow te behouden.”

Over “Chapter One – The Kiteboard Legacy Begins”
Chapter One – The Kiteboard Legacy Begins introduceert de meest spannende actiesport van de planeet: kiteboarden. Aangeboden door WeTransfer, geproduceerd door Eyeforce in samenwerking met Red Bull Media House, brengt deze 4K film kampioenen, legendes en toekomstige helden van de sport samen in één grote filmervaring. ’s Werelds eerste kiteboard speelfilm ter wereld is gefilmd op adembenemende locaties over de gehele wereld met de nieuwste camera technologie. Chapter One laat kijkers het ultieme gevoel van vrijheid ervaren.

De atleten in Chapter One
Australië: Keahi D’Aboitiz
Brazilië: Bruna Kajiya, Carlos Mario
Canada: Sam Medysky
Duitsland: Susi Mai
Denemarken: Nick Jacobsen
Spanje: Liam Whaley
Nederland: Jalou Langeree, Kevin Langeree, Youri Zoon, Ruben Lenten
Verenigd Koninkrijk: Richard Branson, Sam Light, Aaron Hadlow
Verenigde Staten: Kellen Hall, Pete Cabrinha, Rick Naish, Robby Naish, Jesse Richman, Don Montague (Amerikaans-Canadees)
Zuid-Afrika: Graham Howes

Chapter One – The Kiteboard Legacy Begins is op 10 oktober voor 24 uur gratis te zien via Red Bull TV, waarna hij te koop via iTunes, Google Play, Amazon en Vimeo On Demand.

Meer informatie: www.chapteronemovie.com

 

 van