28-10-2019 - Skiën, Nieuws

Nederlandse ondernemers starten in Westendorf!

Het gezellige plaatsje Westendorf in Oostenrijk is al sinds jaar en dag populair bij Nederlanders. Dit komt enerzijds door de goede après ski en gezellige berghutten, anderzijds door het gevarieerde piste aanbod. Westendorf is namelijk onderdeel van het SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Dit gebied heeft in totaal 280 km aan pistes voor skiërs, snowboarders, beginners, gevorderden, groot en klein. Voor de jonge ondernemers uit Nederland een voor de hand liggende keuze om juist daarom een start te maken in Westendorf.

Maar niet zomaar een start. De ondernemers pakken het groots aan met een skischool, skiverhuur, skireizen, skileraren-opleidingen en appartementen onder de naam Snowsports Nederland, Snowsports Travel en Snowsports Westendorf.

De Nederlandse eigenaren zijn de 35 jarige Stefan Aalders uit Ermelo en de 29 jarige Danny Kater uit Hippolytushoef. Stefan heeft al een aantal jaren het succesvolle skileraren opleidingsbedrijf Snowsports Nederland onder zijn hoede. Daarnaast droomde hij er van om ook een skischool uit te baten. Danny heeft 2 online bedrijven, Helpdesk Oostenrijk en MY Web & Events, maar als geboren ondernemer ben je op een gegeven moment weer toe aan een nieuwe uitdaging. Beide mannen hebben al bijna 10 jaar ervaring in het geven van skilessen, dus de overname van een skischool was een logische stap.

Na 30 jaar was het voor de Oostenrijkse Andreas Aschaber tijd om de fakkel door te geven aan de jongere generatie. In eerste instantie was Andreas op zoek naar een hoger opgeleide skileraar die de skischool zou kunnen leiden. Deze vacature kwam ook bij Stefan en Danny in het vizier maar heeft na een aantal gesprekken geleid tot een volledige overname. Wel blijft Andreas de skischoolleider omdat je voor het leiden van een skischool in het bezit moet zijn van het hoogst haalbare “Staatlich geprüfter Skiführer” diploma. Voor het runnen van het bedrijf zijn verder alle diploma’s in huis, dus er is niets meer wat de ondernemers in de weg staat. De 26 jarige Laurens van Calster, uit het Belgische Aartselaar, heeft in het bedrijf van zijn vader geleerd wat werken is en is voor Snowsports Westendorf dan ook de perfecte manager.

 

All-in-One Skischool en Skiverhuur

“We willen de beste zijn in wat we doen en dat betekent een compleet aanbod!” Ze verhuren een uitgebreide collectie ski- en snowboardartikelen met de laagste prijsgarantie. Ze verkopen alle accessoires voor de wintersport, waaronder de meest vergeten of verloren artikelen als helmen, mutsen, zonnebrandcrème en handschoenen. In de skischool worden zowel privé als groepslessen voor kinderen en volwassenen aangeboden, maar ook grote families of bedrijven kunnen bij Snowsports Westendorf terecht voor lessen en groepsactiviteiten. Voor de kinderen hebben ze hele leuke lessen in petto. Danny is als ervaren skileraar dé kids-expert van de skischool en draagt zijn ervaring en expertise over op de kinderleraren. Er zijn veel verschillende technieken om kinderen het skiën bij te brengen zonder dat ze het gevoel hebben ‘op school’ te zitten. Het is en blijft tenslotte vakantie! Mascotte Billy zal daar natuurlijk ook zijn steentje aan bijdragen.

Dé All-in-One Skischool en Skiverhuur staat onderaan de ‘oefenweide Schneeberg’, vanwaar je direct op de ski’s kunt stappen en rechtstreeks door kunt steken naar de rest van het skigebied. Een perfecte plaats dus voor de aangeboden activiteiten.

 

100% Nederlandse Skileraren garantie

Wat voor het populaire Westendorf niet mag ontbreken is de 100% Nederlandse Skileraren garantie. Les krijgen in je moedertaal is handig voor de kinderen maar ook lekker vertrouwd voor volwassenen. De skileraren bij Skischool Westendorf komen hoofdzakelijk uit Nederland en worden geselecteerd op ski-ervaring, opleiding en goede kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Een Anwärter diploma (skileraren diploma) is het minimale wat nodig is om les te mogen geven en daarbij moet je minimaal 5 jaar op de ski’s staan. “We gaan voor kwaliteit”, aldus Stefan en Danny.

Skilerarenopleidingen

In 2011 heeft Stefan Snowsports Nederland opgericht. Binnen dit bedrijf worden ski- en snowboardleraren opleidingen aangeboden. Erkende opleidingen voor Oostenrijk en daarbuiten. In 10 dagen kun je een gediplomeerd skileraar zijn. En het mooie van de uitbreiding met de skischool is dat ze straks hun eigen opgeleide skileraren aan het werk hebben, wat weer garantie geeft op de kwaliteit.

 

Skireizen bij Snowsports Travel

Naast de All-in-One Skischool en Skiverhuur bieden de ondernemers ook complete skireizen aan. Een leuk voorbeeld hiervan is de “Learn to ski” reis voor bijvoorbeeld families en vriendengroepen. Alles geregeld onder 1 dak, met hotel of appartement, huurmateriaal, skipas, skilessen, Nederlandse skileraar, rodelen, kroegentocht en avondskiën. Een week vullend programma helemaal afgestemd op jouw groep. Het paradepaardje van Stefan en Danny is de uitdagende “Gletschertour” voor de gevorderde skiër waarin je de 5 Tiroler gletschers bezoekt. 6 dagen met professionals op pad en genieten van de beste sneeuw boven de 3000 meter.

De reizen worden aangeboden via de eigen website www.snowsportstravel.nl maar als echte ondernemers hebben Stefan en Danny ook contact gezocht met Sundio, het moederbedrijf van Sunweb en Bizztravel. Sundio was meteen enthousiast en heeft besloten de reizen van de jonge ondernemers aan te bieden op hun website. Met dit concept wordt gehoopt dat de skireizen snel gaan groeien.

 

Verblijf

Stefan en Danny wonen officieel in Nederland maar hebben ook een aantal appartementen in Westendorf. Deels verblijven ze daar zelf en in het hoogseizoen zijn deze beschikbaar voor de skileraren die zij in dienst hebben. Voor de rest van het jaar worden de appartementen verhuurd aan particulieren. Wel even een klusje om alles voor dit eerste seizoen up-to-date te maken, maar met hulp van familie en vrienden lukt alles.

 

Samenwerking skischolen

Als nieuwe ondernemer in het gebied hebben Stefan en Danny contact gezocht met de andere skischooleigenaren. Een goede samenwerking is noodzakelijk voor een goed verloop van het seizoen. Ook op de piste is het belangrijk dat de skischolen elkaar helpen bij bijvoorbeeld ongevallen of het zoek zijn van gasten. Daar moeten goede afspraken over gemaakt worden. We zijn er tenslotte allemaal om onze gasten een mooie week te bezorgen.

 

Toekomstperspectief als Nederlander in Oostenrijk

Als ondernemer zit je nooit stil. Stefan en Danny zijn met Snowsports Nederland en Snowsports Travel al breder gefocust dan alleen Westendorf. Zij willen het Snowsports- platform uitbreiden naar andere skigebieden in Oostenrijk. Het hoofddoel is om de gasten een compleet pakket aan te bieden waardoor zij de garantie kunnen geven voor een ‘hoge kwaliteit wintersportvakantie’!

 

Voor meer informatie kijk op: www.skischoolwestendorf.com

 

 

 van