13-05-2013 - Surfen, Nieuws

Nederlandse surfers gaan de strijd met elkaar aan in Scheveningen

Een goede sfeer, echte Nederlandse golven en matig weer zijn een paar steekwoorden voor de tweede wedstrijd van de NK Surftour 2013. Badplaats Scheveningen was ditmaal het toneel waar de Nederlandse surf top zich zondagochtend verzamelde om de strijd met elkaar aan te gaan.

Nadat iedereen bij een korte meeting het programma van de dag te horen had gekregen klonk om 08:30 uur het startsein van beide jury torens en ging de dag van start vol met mooie surf actie.

Bij de Open Women was het een een spannende competitie maar na een spannende strijd in soms wat moeilijke condities was het Dominga Valdes die de eerste plaats wist te behalen. Mirna Boelsma werd tweede en Eveline Hooft werd derde.

Ook bij de Open Men was het een zware strijd in de finale tussen  Nederlands kampioen 2011 Remi Petersen, Nederlands kampioen 2012 Pascal van der Mast en Roy van Eijk. Uiteindelijk werd de strijd gewonnen door Remi Petersen, die speciaal voor het evenement weer terug naar Nederland was gekomen vanuit Zuid Afrika.

In de categorie Junioren was het vanwege het groot aantal deelnemers een zware strijd om in de finale te komen. Uiteindelijk lukte het Jelle de Roode om de overwinning te pakken. Tweede werd Pepijn Tigges en de derde plaats was voor Fabian Salawanej.

Bij de Longboard Women was er vanwege een klein aantal deelnemers (3) eigenlijk meteen een finale. Deze finale werd gewonnen door Nienke Duinmeijer en tweede werd Martine Geijsels gevolgt door Eveline maat op de derde plaats. Voor de volgende wedstrijd van de NK Surftour 2013 in Wijk aan Zee hopen we dat er meer surfsters zich inschrijven in deze categorie.

In tegenstelling tot de Longboard Women hadden zich voor de Longboard Men wel genoeg deelnemers ingeschreven. In deze categorie was het Hans van den Broek, die tussen de wedstrijden door nog een surfles moest geven, die de overwinning pakte. Tweede werd in de deze categorie Emiel Tromp en de derde plaats was voor Ruurd Mosterd.

Niet alleen op het water was het voor de toeschouwers leuk om te bekijken, ook op het vaste land was er van alles te doen. Dankzij Bewegen aan Zee was het mogelijk om te werken aan je surfvaardigheden of gewoon eens kennis te maken met het surf gevoel zonder ook maar nat te worden. Zo werden er indoboard clinics gegeven, kon men over het strand Slacklinen of gewoon lekker over de Scheveningse boulevard te cruisen op een Hamboard.

De volgende en tevens laatste wedstrijd van de NK Surftour 2013 vindt plaats in Wijk aan Zee. De wachtperiode voor deze wedstrijd is van 1 t/m 23 juni. Inschrijven kan via www.nksurftour.nl

Mede dankzij Surfvereniging Jumpteam, de gemeente Den Haag, Tobias van Tellingen (surfweer.nl), KNRM lifeguards en uiteraard de partners Mariener, Surfblend en Atlantic Riders is het gelukt om deze NK Scheveningen contest tot een succes te maken.

Foto: Ray Max

 van