03-06-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Nederlandse veehouders beklimmen Alpe d’Huez

Nederlandse varkens-, rundvee- en pluimveehouders gunnen zich maar zelden een weekje vrij vanwege de zorg en verantwoordelijkheid voor hun dieren. Deze week laten ze die zorg voor één week over aan een ander. Aanstaande donderdag beklimmen ze met ruim 150 afgevaardigden uit de veehouderij, op één dag, maar liefst zes maal, de Alpe d’Huez.

Vanmiddag werd bekend dat zij daarmee 824.397 euro bijeen hebben gebracht voor onderzoek tegen kanker. Aanstaande woensdag en donderdag groeit dit bedrag nog uit. Elke beklimming levert namelijk ook nog het nodige op.

Op één dag zes maal de Alpe d’ Huez beklimmen in de strijd tegen kanker

Bij een indrukwekkende bijeenkomst vandaag kwamen fietsers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Onder aanvoering van Maarten Peters die het lied ‘Dichterbij de hemel kom ik niet’ live zong, werden honderden rode en groene ballonen onder een blauwe hemel losgelaten. De kleuren rood en groen symboliseren het logo van BIG Challenge. BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse veehouderij in de strijd tegen kanker. Het is de zesde keer dat varkens-, pluimvee- en rundveehouders, dierenartsen, voerleveranciers en andere betrokkenen onder het mom van “BIG Challenge” aan Alpe d’ HuZes deelnemen. De deelnemers zetten zich elke dag in voor de gezondheid en het welzijn van hun dieren. Eéns per jaar doen ze dat in het bijzonder ook voor iedereen die te maken krijgt met kanker.

Zes jaar Big Challenge brengt 4 miljoen euro voor onderzoek tegen kanker

BIG Challenge is gestart in 2009 door oprichter Herman Houweling. In de afgelopen jaren is het team flink gegroeid, naar 152 deelnemers in 2014. Ook de ingezamelde sponsorgelden nemen jaarlijks toe. In totaal is er in het bestaan van BIG Challenge bijna 4 miljoen euro ingezameld. Deze bedragen zijn 100 procent gedoneerd aan het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds.

Meer informatie? 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Big Challenge. Daarnaast kun je ook even kijken op de website van Alpe d’Huez.

 van