04-09-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Nederlandse WK-selectie wielrennen inmiddels bekend

Johnny Hoogerland en Tom-Jelte Slagter zijn afgelopen dinsdag als laatste twee renners toegetreden tot de selectie voor het WK Wielrennen. Het aankomende WK, dat plaats zal vinden in Florence, gaat van start op 29 September.

De 24-jarige Slagter rijdt momenteel nog voor Belkin maar zal volgend seizoen de overstap maken naar Garmin-Sharp. Namens Belkin was Slagter onlangs nog succesvol door in Januari de Tour Down Under te winnen. De dertigjarige Johnny Hoogerland werd in Juli nog op spectaculaire wijze Nederlands kampioen. Toch maakt hij zich geen illusies over de regenboogtrui en ziet voor zichzelf vooral een rol als knecht weggelegd.

Bondscoach John Lammerts maakte de overige leden van de selectie al in een eerder stadium bekend. Het Nederlandse team telt nu negen coureurs en zal bestaan uit de volgende renners: Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Wout Poels, Tom Dumoulin en Pieter Weening. De mondiale tijdrit staat overigens al op 25 September op het programma en voor deze wegwedstrijd zullen Lieuwe Westra en Niki Terpstra namens Nederland deelnemen.

Verder is de WK-selectie van de vrouwen is ook bekend gemaakt. Op 28 September zullen de volgende dames namens Nederland aan de start verschijnen: Marianne Vos, Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Loes Gunnewijk, Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten, Amy Pieters en Kirsten Wild.

 

Johnny

 van