05-08-2013 - Surfen, Nieuws

Neem op 24 augustus afscheid van een aantal van de beste surfspots van Nederland

It’s not worth talking about a wave you rode yesterday
all that matters is the wave you catch today…

Surfrider Foundation Holland en de Holland Surfing Association nodigen u uit om 24 augustus symbolisch afscheid te nemen van een aantal van de beste surfspots van Nederland door het bijwonen van onze afscheidsceremonie.

“Rest In Peace Surfspots Noord Holland” dat is het motto van de afscheidsceremonie.Tijdens deze ceremonie kunnen alle surfers afscheid nemen van de unieke surfspots tussen Camperduin en Petten. De geplande kustversterking heeft als gevolg dat een aantal van de beste surfspots van het land verdwijnen onder een dikke laag zand. Tijdens de afscheidsceremonie zal een rouwstoet de surfspot symbolisch in een kist naar haar zeemansgraf dragen. Naar traditioneel Hawaiiaans gebruik wordt daarna in zee door alle surfers een “Circle of love” gevormd waarmee ze en waardig afscheid kunnen nemen. Daarna zal de laatste wedstrijd ooit op de spot in de huidige geweldige surfomstandigheden van start gaan. De R.I.P. surfspots Noord Holland expression session.

Hiermee willen we onze zorgen nogmaals bij een breed publiek onder de aandacht brengen. En aandacht generen voor het verlies. Maar wat nog belangrijker is, ervoor zorgen dat er inspanningen worden gedaan om dit verlies te compenseren. Er zijn voldoende mogelijkheden om de surfcondities in de nieuwe situatie goed te houden. Wij zien graag dat hier werk van wordt gemaakt.

De ceremonie vindt plaats aan de standopgang te Camperduin, 24 augustus om 11.30.
Om 13.00 zal de expression session volgen.

Hou  Facebook in de gaten voor meer informatie over de actie en het evenement: Facebook.com/RipSurfspotsNoordHolland

 van