14-03-2012 - Snowboarden, Nieuws

New Kid Kevin de Haan

Toen Kevin de Haan me vroeg een New Kid on the Block over hem te schrijven voor de Taste, dacht ik meteen aan thema’s als “New Kids Turbo on the Block” of “Oh Oh SnowPlanet”. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met dit fenomeen zal ik eens vertellen wie jullie de komende jaren in de gaten moeten houden.

Tekst: Dio Hornman. Foto’s: Jascha van de Wijde.

Kevin is een jongen die een sterke eerste indruk achterlaat. Een eerste indruk waarbij ik nu niet meteen weet hoe deze bij iedereen valt, want Kevin ziet er uit alsof hij net van een hangplek komt. Dit is natuurlijk helemaal te wijten aan zijn nekmat, zijn Nickolson-jas met bontkraag en zijn “botta’s” glimschoenen. Het is altijd weer een apart gezicht als je hem met zijn scooter aan ziet komen jakkeren op de parkeerplaats van SnowPlanet, peukie in de mond en een stoere houding. Normaal gesproken kom je dit stereotype niet tegen op een indoorbaan, maar snowboarden is voor Kevin zijn creatieve uitlaatklep. Schijn bedriegt dus in dit geval, want Kevin is een lieve goudeerlijke jongen. Maar genoeg over de “Johnny-looks” van deze knalbak.

Zodra hij gaat snowboarden vergeet je al het bovenstaande en zie je dat deze jongen een snowboarder is in hart en nieren. Zijn stijl herken je meteen, bij Kevin lijkt het alsof hij met zijn snowboard aan zijn voeten is geboren. Alle tricks die Kevin doet zien er op de één of andere manier altijd zo gemakkelijk uit. Alsof het hem geen moeite kost. Vooral indrukwekkend vind ik het als je tegen hem zegt: ‘Hey Kev, kan je deze al?’ Waarop hij antwoordt: ‘WAAAT?!!!, Uh, weet ik veel, ik probeer het wel even.’ En ja hoor, Kevin heeft weer een nieuwe trick geleerd… Kijk je tien minuten later weer om dan zie je dat hij datzelfde kunstje al heeft uitgebreid met één of ander extra draaitje of tweakje. Puur talent noem ik dit!

Kevin is een jongen met zijn roots op de indoorbaan, bij dit soort talenten is het maar afwachten of ze er ook wat van bakken in de echte sneeuw. Hoe stom kon ik zijn me dit ook in te beelden bij Kevin. Hij paste zich in letterlijk één afdaling aan aan de nieuwe rails, boxen en jumps in het park van Hintertux. Een dag later is hij zelfs een van de meest opvallende snowboarders in het park. Het blijft echt een feest om Kevin te zien draaien over de obstakels van welk park dan ook. Ik voorzie een mooie toekomst voor deze jongeman. Hij ontwikkelt zich in een razend tempo op jumps, maar hij zal zijn snowboarden vooral laten spreken via tricks op rails. Dit jaar gaat Kevin proberen de handrails van Helsinki te temmen en flink wat footage te scoren in de parken van Mayrhofen en Flachauwinkl.

Check hier een filmpje van Kevin:

[vimeo id=”29719966″ w=”630″]

 van