04-04-2011 - Snowboarden, Nieuws

New kid on the block: Boas van Olden

Het leek wel of Boas uit de lucht was komen vallen, opeens was hij overal. De eerste keer dat ik van hem hoorde was toen vrienden van mij hem hadden zien rijden op een outdoor-contest ergens in Almere. Hij stal de show met 270’s zowel in als out en dikke nosepresses op een sketchy rail van roestvrij staal. De eerste keer dat ik hem in ‘real-life’ ontmoette was tijdens de ISPO in München, waar hij rondliep met de mannen van de Amster-damse snowboardshop ‘The Old Man’, waar hij ook werkte. We hadden een goede klik, bleken ondersteund te worden door dezelfde importeur en een eerste snowboarddate was gemaakt…

Tekst: Moran Eugster
Foto: Lenn Verjans

Door de winter heen hebben we vele sessies samen gedaan in zowel Nederland als het buitenland. Regelmatig haalden we sneeuw op de schaatsbaan in Amsterdam-Oost, want Boas ‘kende daar nog wel een mannetje’. De sneeuw verplaatsten we in vuilniszakken naar de door ons ontdekte spots, met als hoogtepunt de sessie in de Marnixpool. Op een minitrip naar Winterberg verbaasde de man door zelfs in het meest gare funpark van Europa, waar een snelheidsduivel als Nicolien Sauerbreij hoofdshaper van zou kunnen zijn, nog kapot te rippen. Platen met splinters eruit, Boas was stoked en ging ervoor.

Op het moment rijdt Boas vooral indoor en probeert hij zo’n beetje alle wedstrijden op het gebied van rails mee te pakken. Aankomende winter zal het voor hem dan ook weer veel boarden op straat zijn. Deze jongen blinkt daar in uit en misschien is zijn motivatie nog wel z’n mooiste eigenschap. Zelfs om vijf uur ‘s ochtends kan je hem nog wakker bellen om een potje rails te rijden. Hij zal zeker langskomen. Mocht je deze winter dus om een rijmaatje verlegen zitten, geef dan gewoon Boas een belletje. Dat is in ieder geval wat ik ga doen.

Boas presst de boards van GNU, draagt Sessions-kledij, kijkt door de lenzen van Dragon en zit in het team van ‘The Old Man’.

 van