21-04-2016 - Surfen, Nieuws

New Puddle Jumper!

Lib Tech komt met de te gekke nieuwe Puddle Jumper van Lost die voortkomt uit hun nieuwe samenwerking. Lib Tech is drie jaar bezig geweest met het ontwerpen en fabriceren van milieuvriendelijke surfboards die met fantastische materialen zijn gemaakt. Lib Tech boards bevatten 31 componenten waarvan  bijna geen een wordt gebruikt bij een ander merk. De oprichter van Lost was zo onder de indruk van deze boards dat ze een samenwerking zijn aangegaan om de krachten te bundelen. Dit heeft tot nu toe voor drie hele vette boards gezorgd. Dit zijn de Puddle Jumper, de Short Round en de Sub Buggy die later dit jaar uitkomt. 

De bottom van de Puddle Jumper heeft een lichte concave en de outline is vrij wijd, waardoor je makkelijker golven pakt en stabieler blijft in de kleinere golven. Door de curve in de rail is het mogelijk om agressieve top to bottom turns te zetten op dit board. Dankzij het volume van het board kan je de Puddle Jumper 5 inch korter surfen dan je standard shortboard. Naast de shape van Lost vindt je veel unieke innovaties van Lib Tech in dit board. Zo heb je onder andere de Short Round en komt later deze zomer de Sug Buggy ook nog uit.

Ian-Gentil-AP5G7224 copy 2

Zo word er in dit board geen gebruik gemaakt van epoxy of polyester maar bevat het board een geheel nieuw materiaal namelijk Hexzylonwel fibrefoam dat weinig dings toegeeft en veel rebound geeft. De new Puddle Jumper heeft een unieke Nitrogen cel foam core die geen water opneemt, een aluminium-kunstof rand voor extra bescherming van de rail en is ook nog eens voor 25 tot 40% gemaakt van gerecyclede materialen. Deze nieuwe Lib Tech boards zijn heel travel friendly en uniek in hun soort. De Puddle Jumpers zijn in de volgende maten te vinden: 5’3’’ 5’5’’ 5’7’’ 5’9’’ 5’11’en 6’’1’’

In onderstaand filmpje zie je alle specs van de Puddle Jumper. Wil je meer informatie over de nieuwste boards van Lib Tech klik dan hier.

 van