11-01-2012 - Surfen, Nieuws

New Years Surf groot succes

Afgelopen zondag 8 Januari heeft de 2e editie van de New Years Surf plaatsgevonden. Ook dit jaar was het weer een groot succes. De 33 deelnemers stonden rond 9 uur klaar om zich aan te melden bij de inschrijftafel. Naast de surfers waren er ook vele toeschouwers aanwezig. Over de golfcondities kon ook niet geklaagd worden. De hoogte zat er goed in en het zonnetje kwam ook nog langs.

De enige Nederlandse wintersurfcontest onder de naam ‘New Years Surf’ stond ook dit jaar weer garant voor surf in koude omstandigheden. De contest vond plaats bij strandpaviljoen ‘De Haven van Zandvoort’

Rond 10 uur begon de start van de eerste heat. Buiten de wedstrijd om was er genoeg te doen,Lekker opwarmen in de Protets hottubes, of werd er lekker gechilled in de door heaters verwarmde tent. Vol met zitzakken, surffilms, waterpijp,gitaar en wat te knabbelen. Ook was er stoelmassage,Aerobics,indoboards,gluhwein,prijsvraag,spekkies voor het kampvuur en nog meer om de surfers en het publiek een leuke dag te bezorgen.

Vlak voor zonsondergang streden de deelnemers in de finale heat om de eerste, tweede en derde  plaats. De winnaar onder de heren is Marijn Bouwmeester gevolgd door Jappe Meijssing en Martijn Nijhof. De trotse eigenaar van de wipe-out prijs is Marco Breddels geworden. De eerste prijs onder de  vrouwen is bemachtigd door Marleen Geuzendam gevolgd door Julia van Rooij en Naomi Simons. Na de prijsuitreiking genoot iedereen van zijn warme winterse maaltijd in restaurant De Haven.

De New Years Surf werd mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven: Protest, Ripstar, Soul Surfer Foundation, Xooka, Hightide surfshop, Proplugs, Indoboards, Soul Online, Holland Casino Zandvoort, Reef, Corona, Albert Heijn Zandvoort, Opvakantie.nl, DFDS seaways, Monster  Energy,IJzerhandel van Zandvoort  en ‘De Haven’ van Zandvoort.

Surfvereniging bedankt ook: Hooked events(en hun vriendjes en ouders),Eric Segbers,sponsors,publiek fotografen en iedereen die deze dag heeft laten slagen!

Speciale dank gaat wederom uit naar Suzanne van K.

Foto: Dave van der Sar

 van