27-01-2011 - Surfen, Nieuws

New York krijgt ASP World Tour stop.

In 2011 krijgt New York een ASP World Tour stop. Dit is het eerste WCT event wat wordt gehouden aan de Oostkust van de Verenigde Staten, en zal een totaal aan prijzengeld kennen van 1 miljoen dollar.

De Quiksilver Pro New York zal gehouden worden op Long Beach, Long Island van 4 tot 14 september. ‘We zijn meer dan enthousiast om het grootste surfevenement ter wereld op Long Island te houden,’ aldus Bob McKnight, CEO van Quiksilver. ‘Er zijn altijd al zeer veel surfers geweest aan de Oostkust, en nu krijgen zij de kans om de beste surfers ter wereld in actie te zien op Long Beach’.

Tienvoudig ASP wereldkampioen Kelly Slater is blij met het nieuws. ‘Toen ik jong was genoot ik van zeer goede golven op Long Island samen met mijn broer Sean en vrienden,’ aldus Kelly. ‘Ik kijk ernaar uit om in New York te zijn. Dit event zal uniek zijn en het zal leuk zijn om de ASP Tour naar Long Island te brengen, omdat er altijd al een grote surfcultuur is geweest.’

New York wordt dus toegevoegt aan de lijst van ASP World Tour locaties over de hele wereld, waaronder Australie, Portugal, Frankrijk, Zuid Amerika en Hawaii. ‘Long Island worddt gezien als een van de beste spots aan de Oostkust en de experts van Quiksilver en de ASP, alsmede de talenten in de ASP Tour, zullen bij elkaar komen om er een onvergetelijk evenement van de maken.’ aldus Brodie Carr, internationaal CEO van de ASP.

 

 van