23-06-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Nicaragua Volcano Challenge 2014

Tijdens dit negendaagse mountainbike evenement fietst men ruim 350 kilometer door de schitterende binnenlanden van Nicaragua. Deze ‘once in a lifetime experience’ laat de deelnemers kennis maken met een wereld die normaal voor toeristen verborgen blijft. Je kunt je nu inschrijven voor dit bijzondere event in Nicaragua. 

Vanaf 22 november 2014 zal je over prachtige, uitdagende paden langs meren en vulkanen fietsen. De hitte en de hoge luchtvochtigheid maken het bovendien een pittige uitdaging. De tocht is voor beginnende en gevorderde mountainbikers. Voor een impressie kun je even onderstaande video bekijken!

Je logeert onder andere in een zogeheten familiehuis in Nicaragua. Je ervaart op deze manier dat de stichting WereldOuders een verschil maakt in de levens van de kinderen. WereldOuders ondersteunt iedere deelnemer in haar voorbereiding naar de tocht; een speciaal trainingsprogramma wordt samengesteld en WereldOuders organiseert verschillende fietsclinics in aanloop van de tocht.

De kosten om deel te nemen aan de tocht zijn €1750 met een inschrijf fee van €50. De kosten zijn inclusief retourvlucht, fietsvervoer en verblijf. Iedere deelnemer dient voorafgaand aan de reis €3,500  aan sponsorgeld te werven. Je steunt op deze manier het familiehuis en de projecten van WereldOuders in Nicaragua. Ook bij het werven van sponsoren krijgen deelnemers advies en ondersteuning.

WereldOuders organiseert geregeld informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden. Het werk en de projecten van WereldOuders, de reis, de voorbereidingen en het werven van sponsorgeld wordt uitgebreid uitgelegd tijdens deze avonden. Voor deze editie van de Nicaragua Volcano Challenge geldt overigens een maximum van 50 deelnemers.

Inschrijven

Ga jij deze sportieve uitdaging aan en wil je tegelijkertijd een goed doel steunen? Schrijf je dan nu in bij Leonie de Lorijn via leonie@wereldouders.nl! Voor meer informatie over het evenement kun je terecht op de website van de Volcano Challenge.

[youtube id=”K82VnHeAhXk”]

WereldOuders

WereldOuders geeft structurele steun aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. Ze worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen. Jongeren blijven aan WereldOuders verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Alleen op deze manier hebben ze echt een kans op een goede toekomst waarmee ze zichzelf en hun samenleving versterken.

 van