12-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Nicola krijgt nieuw contract na 1.300 kilometer fietsen

Toen de club van Davide Nicola op 1 april ver achter stond op de concurrentie en een degradatie tegemoet ging, maakte Nicola een afspraak met zijn spelers. Als zij het voor elkaar wisten te boksen om in de Serie A te blijven, zou hij als tegenprestatie van Crotone (zuid Italië) naar Turijn (in het uiterste noorden) fietsen, ca. 1300 kilometer.

Crotone stond al bijna het hele seizoen onderaan en de club moest in de laatste negen duels nog tegen de grote jongens van o.a. Juventus en AC Milan, de weddenschap leek dus bijna zonder risico. Maar de mannen van Crotone gaven niet zomaar op. Zij begonnen aan een inhaalslag, die door de Italiaanse media ook wel de ontsnapping van de eeuw wordt genoemd.

Van de laatste negen wedstrijden wist Crotone er zes te winnen en zorgde zo voor het bijna onmogelijke: een veilige 17e plaats en dus lijfsbehoud. Zo gezegd, zo gedaan. De 44-jarige Nicola is begonnen met zijn rit en heeft inmiddels al 300km achter de rug. Supporters van Crotone vergezelden hem tijdens de eerste delen van de tocht. Eind volgende week hoopt Nicola aan te komen in Turijn.

Voor Nicola is de tocht niet alleen een inlossing van een weddenschap, maar had de toch ook een emotionele lading. Zijn zoon overleed enkele jaren geleden bij een fietsongeluk in Turijn. Wanneer de coach terugkeert naar Crotone ligt een nieuw contract op hem te wachten. Waarschijnlijk mag Nicola tot medio 2018 bijtekenen.


Altijd op de hoogte van het laatste wielernieuws? Volg ons dan snel op Facebook en Instagram!

 

 van