03-12-2012 - Mountainbiken, Nieuws

Nicolas Lau wint Megavalanche Réunion 2012

Na het behalen van de 2e plek in de Megavalanche 2012 deze zomer in het Franse Alpe d’Huez, heeft CUBE Action Team rijder Nicolas Lau de 18e editie van de Megavalanche La Réunion gewonnen. Midden in de Indische Oceaan, slechts 200 km van Mauritius ligt het tropische eiland Réunion. Met zijn warme klimaat, uitzonderlijke trails en oogverblindende vulkanen vormt het een ultiem mountainbike oord. 

Megavalanche La Réunion start op de top van de Maido Volcano (2200m) en voert over een parcours van 20,8 km naar het kustplaatsje St Paul. Dit jaar vochten 311 deelnemers door het stof en in de hitte om een eerste plaats op het podium.

Nicolas Lau kon door zijn prestatie in de kwalificatiewedstrijd als 2e starten achter de winnaar van vorig jaar Rémy Absalon. Nico kon Rémy en de andere deelnemers ver achter zich laten gedurende de wedstrijd. Met zijn nieuwe CUBE Stereo Super HPC zette hij de beste tijd van 42 min 42 seconden voor de 20 km lange Downhill- Enduro trail en won daarmee de Megavalanche La Réunion.

“Het was een zware race. Dankzij geslaagde eerste afdalingen wist ik een gat te slaan tussen mij en de rest van de deelnemers. Na een aantal moeilijke passages kon ik volle kracht naar beneden rijden. Ik heb alles gegeven en ik ben tot de bodem gegaan. Het is me gelukt iedereen voor te blijven en het podium te behalen. Waanzinnig.” aldus Nicolas Lau na zijn overwinning.

Gusti Wildhaber, kortgeleden aan het CUBE Action Team toegevoegd, wist zich als 7e te kwalificeren, dankzij een valpartij bij de start kon hij deze positie niet behouden.

 van