19-02-2014 - Snowboarden, Nieuws

Nicolien Sauerbreij kan medaille niet verdedigen

Nicolien Sauerbreij is er helaas niet in geslaagd om de kwartfinales van de parallelreuzenslalom te bereiken op de Olympische Spelen in Sotsji. De Nederlandse snowboardster won in Vancouver nog een gouden medaille op deze discipline heeft deze dus niet kunnen verdedigen. Patrizia Kummer heeft de olympische titel op de parallelslalom bij het snowboarden veroverd.

Sauerbreij wist vanochtend in de kwalificaties nog te overtuigen met een vierde tijd en maakte ook in de eerste run van de achtste finales indruk. In de tweede run verdedigde de Noord-Hollandse een voorsprong van 0,30 op Meschik maar die wist ze dus niet tot de finish vast te houden. Over twee runs verloor ze nipt van Ina Meschik en eindigde ze slechts 0,05 seconden achter haar concurrente uit Oostenrijk.

Michelle Dekker kijkt tevreden terug op haar olympische debuut, ook al liep de pas 17-jarige snowboardster de achtste finales van de parallelreuzenslalom mis met de 22ste tijd in de kwalificaties. Beide Nederlandse riders hebben gelukkig zaterdag nog een kans op de parallelslalom.

 van