10-10-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuw: Cannondale Habit

Cannondale, heeft gisteren de gloednieuwe Habit gelanceerd. De Cannondale Habit is vernieuwd en opnieuw ontworpen met moderne geometrie, geweldige specificaties en baanbrekende veertechnologie, een belofte voor optimaal plezier voor rijders van alle trails.

De nieuwe Cannondale Habit is uitgerust met alle onmisbare elementen van een hedendaagse trailbike: een degelijke geometrie met kleine stuurhoek, 130mm veerweg en uiteraard 29″ wielen en de onmisbare flip chip om desgewenst over te stappen op 27.5+” wielen. Met de grote, gripvaste banden, een voldoende breed stuur, krachtige remmen en een dropper-zadelpen garandeert de hele Habit-productlijn alle pret en vertrouwen die een trailrijder verwacht.
De essentie van de nieuwe trailprestaties van de Habit is echter de hagelnieuwe veerfilosofie genaamd Proportional Response. “Tegenwoordig kan bijna elke fabrikant voldoen aan de basisvereisten voor een degelijke fiets. De meeste trailbikes op de huidige markt zijn eigenlijk best goed,” zegt Peter Vallance, Global Director Product Management bij Cannondale. “Maar we wisten dat we met de nieuwe Habit een stap verder konden gaan. Meer controle, meer lol en meer efficiëntie voor alle rijders.”

Cannondale Habit nieuws 3

Proportional Response, Cannondales nieuwe veerontwerp, is het resultaat van het onderzoek dat het merk verrichte naar de invloed op de veerprestaties van het zwaartepunt van de rijder. “Alle andere fietsen hebben dezelfde scharnierpunten in alle maatvoeringen omdat dat het ontwerp vereenvoudigt,” zegt Luis Arraiz, ingenieur frameontwerp bij Cannondale. “Maar een universeel ontwerp is niet de beste benadering voor een vering. Het zwaartepunt van de rijder heeft veel invloed op hoe de vering reageert op remacties ende trapbeweging. Met Proportional Response hebben we aan iedereen gedacht door niet gewoon de stack en reach van de frames aan te passen, maar de scharnierpunten van de vering af te stemmen op elke maatvoering en rijder. Zo krijgt iedereen de perfecte fiets.”

Van de trailgerichte specificaties tot het unieke veerontwerp, Cannondale heeft de Habit op maat gemaakt voor de moderne trailrijder. De Habit heeft alles in huis voor optimale trailprestaties en biedt een nieuwe kijk op de beginselen van veerontwerp. Dat maakt hem tot dé mountainbike voor alle mountainbikers volgens Cannondale. De Cannondale Habit is verkrijgbaar in carbon, een carbon-/aluminiumlegering en in aluminium voor zowel mannen als vrouwen, in de maten XS tot en met XL. Samen met de Habit wordt ook de splinternieuwe Bad Habit gelanceerd voor wie die de waanzinnige tractie van 27.5+” banden wil. De Bad Habit is er in carbon en aluminium met 140 mm veerweg voor en 130 mm veerweg achter. Ga voor meer informatie over de hagelnieuwe Habit naar de website van cannondale.

Cannondale Habit nieuws 3

 van