13-04-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Wielrenblad #1 2021 is verkrijgbaar!

Nieuw fietsseizoen betekent een nieuwe editie Wielrenblad!

April, de maand waarin we hopelijk de hagel- en regenbuien achter ons kunnen laten en volop kunnen gaan genieten van prachtig fietsweer met de eerste editie van dit jaar bij de hand. In Wielrenblad #1 2021 nemen wij je onder andere mee op routes in het binnen én buitenland. Ook hebben we weer diverse fietsen mogen testen, waaronder de Spaanse BH Ultralight Evo 8.5. Onze ervaringen met uiteenlopende producten vind je terug in deze editie zoals je van ons gewend bent. Thomas Kruithof vertelt in een interview over de toekomst van de fietsindustrie waar duurzaamheid een grote rol in speelt. Kortom, deze editie wil je niet missen!

Losse uitgaven van Wielrenblad bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Wielrenblad lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Wielrenblad en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje van Wielrenblad #1 2021:

Wielrenblad cover #1 2021

‘Met fietsen is iets raars aan de hand’- Een gesprek over de toekomst van de fietsindustrie
Enige tijd geleden zag ik in een timeline een artikel over koffie. Het ging erover dat we het eigenlijk niet meer mogen drinken, omdat het te veel schade toebrengt aan mens en milieu. Ik klapte vlug mijn laptop dicht. Ik eet al geen vlees meer, autorijden is fout en ik mag ’s avonds niet naar buiten. Stoppen met koffiedrinken is net één brug te ver. Als de hoofdredacteur van Wielrenblad me vraagt een boek over duurzame fietsproductie te recenseren ben ik in eerste instantie dan ook wat angstig. Ik dacht met dat fietsen al lekker duurzaam bezig te zijn en blijf graaf op mijn roze wolk zitten.

Weer of geen weer – Een korte herfsttrip naar de Pinzgau
Het is op het moment van schrijven nog moeilijk voor te stellen, maar fietsvakanties in het buitenland zijn dit jaar hoogstwaarschijnlijk weer mogelijk. Of het in de zomer al kan, is nu nog compleet onduidelijk. Dikke kans dat het alweer herfst is als het eindelijk zover is. Wat zeker is: zodra het weer veilig kan en mag worden overal in het land fietsen op dragers geklikt om vervolgens naar de bergen af te reizen, al is het pas in november. Het doet ons terugdenken aan onze laatste rit in de bergen, in het vroege najaar van 2020. Het was een beetje een mislukte dag, althans zo leek het in eerste instantie. Een herinnering als vooruitblik.

BH Ultralight Evo 8.5
In Nederland is het Spaanse merk BH – op z’n Spaans uitgesproken als Bee-Atch nog een relatief onbekende speler op de markt. De afkorting staat voor Beistegui Hermanos, naar de broers die in 1909 het bedrijf hebben opgericht. In 1923 begonnen ze met het bouwen van fietsen, wat ze nu al een kleine honderd jaar doen. Zodoende kent het merk een rijke geschiedenis, de eerste twee edities van de Vuelta a España zijn bijvoorbeeld gewonnen op een BH, maar ook Vinokourov won de Vuelta op een fiets van BH. Wij kregen van het Spaanse merk de herziene Ultralight Evo 8.5 mee, om hem eens goed aan de tand te voelen.

Inhoud Wielrenblad #1 2021

p. 6 Route: Pinzgau, Oostenrijk
p. 14 Etalage
p. 22 Route: Gravellen van Arnhem naar Maastricht
p. 28 De Buit: Productreviews
p. 34 Samen op: Ron Welters
p. 38 Fietsen & voeding: de vegetarische fietser
p. 42 Column Thomas Kruithof
p. 44 Rimpelingen: De Cauberg
p. 46 Fietsforensen: de ideale forensfiets
p. 52: Wetenschap op wielen: Puncheur
p. 54 Route: Nederland Waterland
p. 60 Verslag: Trans Nederland Noord-Zuid
p. 64 Routebouwen: legaal op avontuur
p. 68 D’rop en d’r over: BH Ultralight Evo 8.5
p. 70 Interview: ‘Met fietsen is iets raars aan de hand’
p. 74 Column Benjamin de Bruijn
p. 82 Finale


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #1 2021 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van