15-01-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuw fotoboek van Wouter Roosenboom: Scherp

Wouter Roosenboom is een gedreven fotograaf die overloopt van liefde voor de wielersport. Hij wil een fotoboek neerzetten over de wielersport dat de beleving optimaal overbrengt. Geen digitale vergankelijkheid, maar een mooi gedrukt naslagwerk waarin je keer op keer kunt verdwalen in woord en beeld.

Een boek dat prijkt in je kast en je op ieder moment kunt pakken om er weer van te genieten. De fotoseries worden aangevuld met pakkende teksten van schrijvers met een wielerhart. Frank Heijnen, Léon de Kort, Gio Lippens, Nynke de Jong, Eric Mijnster, Bas Steman, Renaat Schotte, Yves Brokken en Erik Voncken laten hun pen spreken in het boek.

[vimeo id=”115971729″]

Scherp

‘SCHERP’ is de titel van het boek en de dubbele betekenis van dat woord is een exacte weerspiegeling voor de series die de dikke bundel rijk zal zijn. Vol verwondering beleefde Wouter de Tour van Azerbeidzjan, hij ontdekte boeiende tattoos in het profpeloton en Pipo Pozatto vertelt de betekenis van zijn negen exemplaren , hij duikt in het archief van Tom Dumoulin als junior en de jaren erna, keek achter de schermen bij Team Giant Shimano, observeerde de wereld van het afzien en het pijn lijden, passeerde ontelbare supporters die stonden te wachten op de koers en zag nog zoveel meer. Laat je verrassen in het boek.

Crowdfunding 

Omdat er zoveel persoonlijk gevoel zit in het beeldmateriaal wil Wouter als initiatiefnemer de regie van het boek zoveel mogelijk in eigen hand houden. Daarom heeft hij ervoor gekozen het boek te financieren door middel van crowdfunding. E

en stapel fotoboeken komt niet uit de lucht vallen en er is geld nodig om de drukkerij, de opmaak en de schrijvers te bekostigen. Dit boek is zijn grote droom en hij hoopt dan ook van harte dat jij hem wilt helpen bij de totstandkoming ervan. Voor meer informatie en ondersteuning kun je terecht op de website van Voordekunst.

 van