26-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuw: Lapierre Prorace hardtail

Voor seizoen 2018 komt Lapierre met een nieuwe hardtail: de Prorace. Het frame is ontwikkeld met het oog op een verbeterd comfort en verbeterde grip, zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie of het lichte gewicht. Daarnaast is inspiratie opgedaan bij het analyseren van de Pulsium en de XR. Om een snelle, comfortabele en lichte fiets te bouwen hebben de engineers van Lapierre flink geschaafd aan de bestaande technieken en zijn op de proppen gekomen met een nieuwe techniek: SAT.

Lapierre weet niet zo goed of ze de Prorace een hardtail, een softtail of een halfstijf frame willen noemen. Maar het gaat om de essentie zeggen zij: uitstekende efficiëntie, directe reactie op elke pedaalslag en een lichtgewicht constructie. Dit alles moet je helpen de bergen over te vliegen. Ook heeft Lapierre de Di2 batterij netjes in het frame weggewerkt. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een nieuwe technologie, SAT, die impact tussen de bovenbuis en het zadel moet absorberen:

Link met de Pulsium

Bij Lapierre wordt elk model vanuit meerdere hoeken benaderd. Zo is er technologie ontwikkeld die zowel voor wegfietsen als mountainbikes bruikbaar is. De Prorace is geïnspireerd door de Pulsium, het endurance wegmodel van Lapierre. Beide modellen zijn ontwikkeld op basis van een optimale samenhang tussen comfort en effectiviteit. De SAT technologie werd bij de Pulsium al in 2014 gebruikt om het parcours van Parijs-Roubaix te trotseren. De kern van deze technologie komt voornamelijk voort uit de carbonconstructie in de zitbuis, hierdoor heeft de zitbuis enige flexibiliteit zonder de rest van het frame te benadelen.

Maar gaat dat niet ten kosten van de effectiviteit en de stijfheid? Zowel de diagonale downtube als de chainstay zijn speciaal ontworpen voor stijfheid. De downtube en chainstay zijn oversized uitgevoerd voor optimale krachtoverdracht. De bovenbuis en zadelpen zijn ontworpen met het oog op comfort. De afgebeelde Lapierre Prorace zal vanaf eind juli in de winkels te zien zijn en zal tussen de €3499,- en €3699,- gaan kosten. De exacte prijs zal binnenkort bekend worden gemaakt.


 

Volg jij ons al op Facebook en Instagram? Doe dat snel en wees altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Met een abonnement op Up/Down ben je daarnaast ook altijd op de hoogte van de vetste trails en de beste gear!

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van