26-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuw: Lapierre Prorace hardtail

Voor seizoen 2018 komt Lapierre met een nieuwe hardtail: de Prorace. Het frame is ontwikkeld met het oog op een verbeterd comfort en verbeterde grip, zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie of het lichte gewicht. Daarnaast is inspiratie opgedaan bij het analyseren van de Pulsium en de XR. Om een snelle, comfortabele en lichte fiets te bouwen hebben de engineers van Lapierre flink geschaafd aan de bestaande technieken en zijn op de proppen gekomen met een nieuwe techniek: SAT.

Lapierre weet niet zo goed of ze de Prorace een hardtail, een softtail of een halfstijf frame willen noemen. Maar het gaat om de essentie zeggen zij: uitstekende efficiëntie, directe reactie op elke pedaalslag en een lichtgewicht constructie. Dit alles moet je helpen de bergen over te vliegen. Ook heeft Lapierre de Di2 batterij netjes in het frame weggewerkt. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een nieuwe technologie, SAT, die impact tussen de bovenbuis en het zadel moet absorberen:

Link met de Pulsium

Bij Lapierre wordt elk model vanuit meerdere hoeken benaderd. Zo is er technologie ontwikkeld die zowel voor wegfietsen als mountainbikes bruikbaar is. De Prorace is geïnspireerd door de Pulsium, het endurance wegmodel van Lapierre. Beide modellen zijn ontwikkeld op basis van een optimale samenhang tussen comfort en effectiviteit. De SAT technologie werd bij de Pulsium al in 2014 gebruikt om het parcours van Parijs-Roubaix te trotseren. De kern van deze technologie komt voornamelijk voort uit de carbonconstructie in de zitbuis, hierdoor heeft de zitbuis enige flexibiliteit zonder de rest van het frame te benadelen.

Maar gaat dat niet ten kosten van de effectiviteit en de stijfheid? Zowel de diagonale downtube als de chainstay zijn speciaal ontworpen voor stijfheid. De downtube en chainstay zijn oversized uitgevoerd voor optimale krachtoverdracht. De bovenbuis en zadelpen zijn ontworpen met het oog op comfort. De afgebeelde Lapierre Prorace zal vanaf eind juli in de winkels te zien zijn en zal tussen de €3499,- en €3699,- gaan kosten. De exacte prijs zal binnenkort bekend worden gemaakt.


 

Volg jij ons al op Facebook en Instagram? Doe dat snel en wees altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Met een abonnement op Up/Down ben je daarnaast ook altijd op de hoogte van de vetste trails en de beste gear!

 van