04-09-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuw: Lezyne LEDs met remlichtfunctie

Ondanks het feit dat de herfst nog niet officieel is begonnen, loopt de zomer al op z’n eind. De dagen worden weer korter, dat valt niet meer te ontkennen. Dit kan een ietwat weemoedig gevoel teweegbrengen, maar ook in deze beginnende donkere dagen is er een lichtpuntje. De donkere ochtenduurtjes geven namelijk het startschot van het LED-seizoen!

Ook dit jaar heeft Lezyne zich weer weten te overtreffen met hun gloednieuwe assortiment LED-fietsverlichting. De nieuwe Alert LEDs zien eruit als zeer stijlvolle achterlichten, maar achter dit minimalistische design schuilt veel meer…

Lezyne Alert LED fietsverlichting

Alert-Technologie

Door de innovatieve Alert-technologie hebben deze achterlichten een remlichtfunctie. De lampen detecteren precies wanneer je vertraagt (remt) en zullen dan meteen feller schijnen als een remlicht, om vervolgens over te gaan in de flitsmodus wanneer je helemaal bent gestopt. Hiermee kan je op een veilige manier het achterliggende verkeer waarschuwen. Zodra je de fietsrit weer hervat, schakelt de lamp weer terug naar de originele stand.

Lezyne introduceert vier nieuwe producten, hieronder volgt een omschrijving van deze nieuwe LEDs:

Strip Drive Pro Alert Rear

De Lezyne Strip Drive Pro Alert is een geavanceerd LED-achterlicht met de zogenaamde Alert-technologie. De LED beschikt over de welbekende Wide Angle Optics van Lezyne. Dit zorgt voor een verbeterde zijdelingse zichtbaarheid en biedt tot 270° zicht. Daarnaast heeft de Strip Drive Pro Alert een innovatieve automatische remsensor. De lamp is super compact, zeer waterbestendig en beschikt over vijf LEDs voor maximaal 360 lumen output. Met 11 lichtstanden, waaronder de zeer krachtige Daytime Flash-stand, is de Strip Drive Pro Alert het perfecte achterlicht voor zowel overdag als ’s avonds laat. Het veelzijdige montagesysteem kan worden bevestigd aan aero- of ronde zadelpennen en de lamp is verder oplaadbaar via micro-USB. Dit alles maakt de Strip Drive Pro Alert een uitstekend achterlicht voor elk moment van de dag.

Strip Drive Pro Alert Rear

Zector Alert Drive Rear

De Lezyne Zecto Alert Drive is een compact, innovatief LED-achterlicht met zeer krachtige Daytime Flash-stand en Alert-technologie. De Zecto Alert Drive heeft een lichtgewicht en duurzame Composite Matrix body met een stijlvolle, machinaal bewerkte aluminium rand. Het gepatenteerde 2-in-1 clip/bandbevestigingssysteem zorgt ervoor dat de lamp zeer veelzijdig inzetbaar is. Zo kan je het makkelijk vastmaken aan een zadelpen, maar ook aan bijvoorbeeld een kledingstuk of een tas. De lamp heeft een maximale output van 35 lumen, vijf verschillende lichtstanden en een batterijduur van maximaal 15,5 uur. Daarnaast is het makkelijk op te laden via de meegeleverde USB-kabel.

Zector Alert Drive Rear

Strip Alert Drive Rear

De Strip Alert Drive is een geavanceerd LED fietsachterlicht met Lezyne’s eigen Alert-technologie. Het beschikt over een Wide Angle Optics lens die tot 270° zicht biedt. De lamp is zeer compact, waterbestendig en beschikt over vijf LED’s voor maximaal 175 lumen output. Met 11 lichtstanden, waaronder een Daytime Flash-stand, is de Lezyne Strip Alert het perfecte achterlicht voor overdag en in de avond. Het veelzijdige montagesysteem kan worden bevestigd aan aero- of ronde zadelpennen en de lamp is verder oplaadbaar via micro-USB. Deze lamp zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid, of dit nu overdag of in het pikkedonker is.

Strip Alert Drive Rear

KTV Pro Alert Drive Rear

De Lezyne KTV Pro Alert Drive Rear is een compact fietslicht met een Daytime Flash-modus en Lezyne’s eigen Alert technologie. Het is uitgerust met een Wide Angle Optics lens met twee krachtige LEDs die tot 270° zicht bieden. De lamp is super licht, duurzaam en heeft een IPX7 waterdichte rating. De KTV Pro Alert Drive biedt maximaal 75 lumen, tot 14 uur gebruiksduur en lichtstanden. Met de geïntegreerde USB-stick kun je de lamp eenvoudig draadloos opladen.

KTV Pro Alert Drive Rear

Voor meer informatie over de nieuwe Alert producten kun je terecht op de website van Lezyne.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van