04-10-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuw Mountainbikenetwerk Salland

Op 13 Oktober zal een nieuw mountainbikenetwerk in Salland geopend worden. Dit netwerk bestaat uit drie verschillende routes en een trainingsparcours. Met de realisatie van het netwerk hebben liefhebbers ruime keuze uit prachtige en gevarieerde routes. Op de aangelegde singletracks kunnen ze zich ook in technisch opzicht uitleven. Bekijk een impressie van het netwerk in de onderstaande video.

Het netwerk is daarnaast via verbindingsroutes verbonden aan diverse andere MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek. Het mountainbikenetwerk in Salland bestaat uit de volgende parcours:

  • Wechelerveld route (5 km): De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud exercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours.
  • Oostermaet route (ca. 35 km): Via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving met uitdagende stukken single-tracks.
  • IJsselland route (ca. 35 km): Veel single-track door de bossen en de landgoederen rondom Deventer.
  • Salland route (ca. 35 km): Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulisselandschap en langs het Overijssels kanaal.

De officiële opening vindt plaats op zondag 13 oktober en als speciale gast zal oud-schaatser Jochem Uytdehaage aanwezig zijn als ambassadeur van de NCFS. Om de opening van het mountainbikenetwerk luister bij te zetten worden er verder ook verschillende activiteiten georganiseerd tijdens de ‘Sallandse week van de ATB’. Voor het complete programma en andere informatie kan je even kijken op de site van Salland.

[youtube id=”uGCLt-Bo14M”]

 

 van