11-11-2020 - Nieuws

Nieuw PRO-gereedschap en -pompen voor thuismonteurs en professionele mechaniekers

In december komt er een nieuwe reeks PRO Team-tools, PRO Performance-tools en PRO Team-pompen in de winkels voor de fietser of thuismonteur die vaart op precisie en die elk onderdeel van zijn fiets met zorg afstemt. Hoogtepunten van het uitgebreide assortiment is de Team Digital momentsleutel met digitaal LCD-display, de Mini-momentsleutel met vooraf ingestelde momenten en een premium Team Shock-pomp met overdrukventiel voor fijnafstelling.

Mark Kikkert, hoofd productontwikkeling PRO: “Onze productontwikkelaars bij PRO willen alle verschillende soorten fietsers bedienen, van de recreant die een kwalitatief hoogstaand en duurzaam product wil, tot de professional die tot in detail alle maten en instellingen van zijn of haar fiets kent. Hoewel PRO-zadels en -cockpits de meeste aandacht krijgen, zijn we ongelooflijk trots op de kwaliteit van ons nieuwe assortiment gereedschappen en pompen. We hebben ons nu gefocust op het maken van teamversies van onze bestverkochte tools. Het assortiment is nu passend bij de nieuwste producttrends en is goed voor thuis- en teammonteurs. We verwachten dat de nieuwe producten in 2021 bestsellers in de winkels zullen zijn.”

Pro Team Gereedschap

De nieuwe Team-tools omvatten twee onderscheidende producten, de PRO Team Digital Momentsleutel en de PRO Team Delta Momentsleutel.

De PRO Team Digital Momentsleutel (PRTL0082) is een waardevolle aanvulling op de gereedschapskist van elke monteur. Het biedt een hoge nauwkeurigheid voor monteurs die precies willen weten hoeveel kracht ze op bouten en moeren kunnen zetten. Deze momentsleutel beschikt over een ratelsysteem met een digitale spanningsmeter en een LCD-display dat zowel visuele als audiosignalen geeft.

De PRO Team Digital Momentsleutel beschikt over een koppelbereik van 1-25 Nm (instelbaar in ft / lb, in / lb en kg / cm) en geeft een waarschuwingstoon wanneer je het gewenste momentum bereikt. De sleutel wordt geleverd met vervangbare batterij, gegoten beschermhoes, acht gereedschapsbits (2 / 2.5 / 3/4/5/6 zeskant, T20 / T25) en een ¼ inch adapter voor gebruiksgemak. Afmetingen: 216x39x22 mm.

De PRO Team Delta Momentsleutel (PRTL0116) is een premium gereedschap voor nauwkeurige aanpassingen. Dankzij de verwijderbare bits kunnen monteurs hun perfecte combinatie van gereedschappen aanpassen tot hun perfecte tool. De aluminium behuizing en ergonomische handgreep van de Delta Wrench zorgen voor een grotere hefboomwerking en krachtigere prestaties. De extra duurzame warmtebehandelde en gehard stalen bits in 13 configuraties (Hex 2 / 2.5 / 3/4/5/6/8, PH2 / SL4 / SL6 schroevendraaier, T20 / T25 / T30) bieden flexibiliteit voor de grootste fietsreparaties. Afmetingen: 118x103x21 mm.

PRO Performance Gereedschap

Verschillende tools op PRO Performance-niveau maken in december hun debuut, waaronder de PRO Mini Momentsleutel, PRO Cassetteafnemer, PRO Kettingtool en de PRO Tubeless bandenlichters.

De PRO Mini Momentsleutel (PRTL0096) is een compact, veelzijdig en functioneel gereedschap, klein genoeg om mee te nemen op je ritten, de drie vooraf ingestelde settings (4, 5 en 6 Nm) zorgen voor nauwkeurigheid om te strak aandraaien van bouten te voorkomen, vooral belangrijk bij carbon materiaal. De magnetische kop past op zes verschillende bits (3, 4, 5 en 6 inbussleutels en T25- en SL4-bitjes) die allemaal netjes in het handvat van de PRO Mini Momentsleutel passen voor een veilige opslag en een snelle toegang. Afmetingen: 77x30x41 mm.

De PRO Cassetteafnemer (PRTL0104) is een gereedschap voor het verwijderen van cassettes dat een alternatief biedt voor het gebruik van een kettingzweep. Het is compatibel met de kleinste tandwielen van 10T en 11T en wordt het best gebruikt in combinatie met PRO’s bestseller de Lock Ring Tool (PRTL0092). Het houdt de cassette stevig op zijn plaats door aan de tanden van het kleinste tandwiel te vergrendelen terwijl je de borgring van de cassette losdraait, zodat je je handen schoon kunt houden. Het heeft een lange steel voor een goede hefboomwerking en een ergonomische antisliphandgreep voor nog meer gebruiksgemak. Afmetingen: 325x60x17 mm.

Met de betaalbare kettinggereedschappen van PRO (9-12-speed PRTL0119) kun je schakels verwijderen van een breed scala aan weg-, gavel-, stads-, MTB- of e-bike-kettingen. Het is nu verkrijgbaar in een smallere versie voor kettingen met 9-12-speed. De kettingtool heeft een opdruk van de compatibele kettingen zodat je nooit misgrijpt. Afmetingen: 95x53x20 mm.

De PRO Tubeless bandenlichters (PRTL0115) zijn speciaal ontwikkeld met een langere body voor de stijve zijwanden van weg- en gravel tubeless banden. Hoewel ze ook geschikt zijn voor draadbanden, zorgen de grotere lengte en sterkte van de Team tubeless bandenlichters ervoor dat het monteren of verwijderen van tubeless weg- en gravelbanden een gemakkelijke klus is. Met de extra haakfunctie kun je een stijve tubeless band weer op een velg tillen zonder de hiel van de band of de velg / het velglint te beschadigen. Afmetingen: 160x23x24 mm.

PRO Pompen

Pompen zijn een groeiend segment voor PRO met een goed-beter-best line-up van zeven nieuwe pompen voor 2021, waaronder vier vloerpompen, twee minipompen en een shock pomp.

De top van het pompenassortiment is de PRO Team-vloerpomp (PRPU0102) die een ergo-fit handgreep en een dubbele meter heeft, speciaal ontworpen om het nauwkeurig oppompen van banden te regelen in zowel hoge volumes als hoge druk (geschikt voor gravel, road en MTB). De premium volledig aluminium constructie en universele AH-kop (die zich automatisch aanpast aan Presta- en Schrader-ventielen) zorgt voor eenvoudig oppompen en heeft ook een drukontlastingsventiel. Het drukbereik gaat tot 10 bar en de manometer meet volumes tot 2,8 bar.

De PRO Team-suspension pomp (PRPU0106) is PRO’s meest nauwkeurige pomp voor de fijnafstelling van een luchtgeveerde voorvork. Het is ontworpen voor rijders voor wie elke 0,1 bar het verschil kan maken in prestaties. Het Schrader-kogelkopontwerp van de Team Shock-minipomp sluit aan op een achterschokbreker of verende voorvork met een flexibele verbinding voor gebruiksgemak. Het beschikt over een digitale precisiedrukmeter (nauwkeurig tot op 2%), een drukontlastingsventiel voor fijnafstelling van drukaanpassingen, de pomp kan druk aan tot 20,7 bar / 300 PSI en weegt slechts 167 gram.

De PRO Performance XS minipomp (PRPU0104) is de kleinste pomp in de collectie, hij is slechts 16 cm lang en weegt slechts 99 gram. Hij wordt geleverd met een nieuwe dubbelzijdig opschroefbare Presta / Schräder-kop voor een betere bevestiging op het ventiel, een telescopisch ontwerp voor eenvoudig oppompen en levert 38 cm3 lucht per slag.

De PRO Minipomp Performance XL (PRPU0105) is de minipomp uit het PRO-assortiment die met 93cm3 lucht per slag het grootste slagvolume heeft. Het heeft een pop-out meter met een voetsteun voor meer stabiliteit en een opschroefbare kopmechanisme. Hij weegt 215 gram en biedt een druk tot 8 bar, wat meer dan 2,5 keer meer volume oplevert in vergelijking met een traditionele minipomp.

Beschikbaar en prijzen

Alle producten zijn vanaf december 2020 verkrijgbaar bij PRO-dealers. Bezoek pro-bikegear.com voor meer informatie.

  • Momentsleutel Team Digitaal 1-24 Nm Met Bitjes  € 219,00
  • Y-Sleutel Team Met 13 Bitjes Inbus 2-8mm PH1/2 SL4 T15/25/30 € 34,99  
  • Momentsleutel 4-5-6 Nm Preset Met Bitjes. € 69,99
  • Kettingponstang Voor 9-12 Speed Kettingen  € 24,99
  • Bandafnemers 2 Stuks Voor Tubeless Banden  € 9,99
  • Vloerpomp Team Met Meter  € 99,99
  • Minipomp Team Suspension Digitale Display € 79,99
  • Minipomp Performance XS Telescopisch  € 24,99
  • Minipomp Performance XL Met Meter En Voetsteun  € 39,99

De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van