05-04-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Nieuw seizoen, nieuwe kansen: Red Bull boven N.A.P.

Vorig najaar ging het evenement helaas niet door vanwege te weinig wind en werd het verplaatst naar het voorjaar van 2012. Vanaf afgelopen weekend (1 april) tot 1 juni zijn de mannen van Red Bull samen met surfabc.nl op zoek naar een perfecte dag met uitstekende omstandigheden voor Red Bull Boven N.A.P. Aangezien niets zo onvoorspelbaar is als het Nederlandse weer, wordt pas twee dagen voor aanvang van het event duidelijk wanneer het is. Dus houd de website van Red Bull in de gaten bij ieder vleugje wind. De locatie is wel al bekend: de Spot in Zandvoort.

Door een teleurstellende verdwijntruc van een bedrijf waar de GPS systemen vandaan zouden komen en omdat een ander meetsysteem ook onvindbaar lijkt te zijn, is het format van het evenement een klein beetje aangepast om ook in de meest extreme condities een winnaar te kunnen bepalen. Samen met Ruben Lenten wordt er gezocht naar de dikste megaloop en de hoogste sprong boven N.A.P. Hoe het werkt? De 32 geselecteerde kiters gaan in heats van vier het water op en springen in een afgezet parcours. De twee kiters die het hoogste springen gaan door naar de volgende ronde. Ruben, samen met twee andere juryleden, beoordeelt wie de hoogste sprong maakt. Mocht het echt te moeilijk te zien zijn dan hebben we altijd de camera’s die vanaf 1 vast punt meedraaien en alle actie vast leggen. In de halve finale en de finale worden de kiters niet alleen op hoogte beoordeeld, maar ook op de meest extreme megaloop. De winnaar voor de hoogste sprong en diegene die de allerdikste megaloop maakt, krijgt een vliegticket naar Zuid-Afrika/Cape town: kiters paradise.

Wie, wat, waar
Wat: Red Bull Boven N.A.P.
Wie: 32 topkiters die in het najaar van 2011 geselecteerd zijn, maar iedereen kan komen kijken!
Waar: De Spot in Zandvoort, where else?
Wanneer: Ergens tussen 1 april en 1 juni 2012 op een dag dat het harder dan 30  knopen waait.
Wist je dat: Op 12-15 april is het Noorse snowkite event Red Bull Ragnarok. Dus dan zijn veel kiters al onder de pannen. In dat weekend is er zeker geen Red Bull Boven N.A.P.

Check hieronder de teaser uit 2011. Inzendingen zijn niet meer mogelijk en de deelnemers zijn gekozen. Toch geeft de video een goed beeld van Red Bull Boven N.A.P.:

[youtube id=”aA4QcButU64″ w=”630″]

De geselecteerde kiters zijn: 
Evan Kruger, Eddy Lansink, Peter Tuinman, Zeehond, Arno Bergwerf, Kevin de Smidt, Gekke Henkie, Ranil Kranendonk, Reinier Korstanje, Steven Akkersdijk, Josha van der Horst, Remco Klabbers, Christian Bakker, Chris Immers, Jerrie van de Kop, Pim van der Horst, Tom Visser, Maarten van Es, Tijn van Esch, Bram Bast, Bas Koole, Rens Poulie, Floris-Jan Jansma, Jeroen Gerritsen, Rich Slingshot, Ed, Job Guijt, Johno Scholte, Govert Brinkmann en Bastiaan de Vroome.

 van