10-10-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuw: Specialized Shiv Disc

Wij stellen aan u voor: De nieuwe S-Works Shiv Disc Specialized heeft zich in de afgelopen periode niet alleen gefocust op het traditionele idee van snelheid. Ze wilden de meest complete triatlon fiets ooit maken. Een fiets met een enorme hoeveelheid opslagruimte, de perfecte pasvorm, makkelijke demontagemogelijkheden en natuurlijk een fiets voor het zetten van nieuwe records. Dit is de nieuwe vorm van snelheid, de nieuwe Specialized Shiv Disc.

Specialized Shiv Disc nieuws 2

De ontwikkeling van de Specialized Shiv Disc

Een triatlon fiets is zo snel als zijn ontwerp. Vastgeplakte gels en bidons, in de ogen van een echte professional veranderen ze een snelle fiets in een strandcruiser. De Shiv uit 2011, was de eerste fiets waar het mogelijk was om opslag in het frame te integreren. Met de Shiv Disc hebben ze opslag- en fitfuncties gecreëerd die meer brandstof bevatten om de fiets veel sneller te maken.

Hydratatie Fuelcell

De nieuwe Fuelcell kan maximaal 1.5 liter vloeistof bevatten. Deze vloeistof is verkrijgbaar via een slang, die in de cockpit kan worden geïntegreerd. Door aero testen, hebben ze bij Specialized ontdekt hoe essentieel de optimalisatie van de zitbuis is. Dus hebben ze de Shiv Disc eerst ontworpen voor de aerodynamica, en daarna worden de buizen gebruikt voor extra veel opslagruimte. Win-win dus.

Voeding Fuelcell

Je hebt calorieën nodig om te kunnen blijven bewegen. Daarom hebben ze de nieuwe Nutrition Fuelcell in de onderbuis geïntegreerd. Hoeveel je meeneemt is aan jou, maar er is plaats voor 4 tot 5 repen of 10 tot 12 gelletjes. Het is zelfs mogelijk om er een binnenband in de stoppen. We raden je niet aan deze op te eten, maar door het verwijderen van de Fuelcell ontstaat er voldoende ruimte om deze op te bergen.

Verstelbaarheid

Met drie verschillende standen van het stuur, houdt de nieuwe cockpit alles zo aerodynamisch mogelijk zonder compromis tussen pasvorm en gebruik. Het stuur heeft 115 mm ruimte om te verstellen en uitgebreide mogelijkheden qua opstellingen, zodat je veel agressieve posities kunt krijgen, ongeacht lichaamstype.

Gemakkelijk reizen

De fiets is gemakkelijk te demonteren, door slechts vijf bouten los te maken. Twee aan het stuur, twee aan ‘de toren’ en een aan de zadelpen. Geen cockpits verwijderen of remmen los maken, alleen een inbussleutel van 5 mm en vijf minuten tijd. Wanneer het tijd is om te racen, draai je gewoon dezelfde vijf bouten weer aan en ben je weer in de ‘racemodus’ en dezelfde positie als altijd. Geen meetlint nodig! Wil je meer weten over deze fiets of deze meteen bestellen voor de kleine prijs van €11.999,00 kijk dan op de website van Specialized. Of bekijk hier de Launchvideo van de Specialized Shiv Disc.

 van