09-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

NIEUW: Sram GX Eagle (1×12)!

SRAM heeft een nieuwe range mountainbike onderdelen gelanceerd! De GX Eagle™ serie moet zorgen voor vernieuwing en het voorkomen van complexiteit en beperkingen. SRAM GX Eagle groepsets zijn alleen beschikbaar als single. Dus volledig volgens de trend die SRAM graag doorzet. De crank heeft slechts 1 blad en het schakelen gebeurt met de achterderailleur (12 speed). SRAM zegt er zelf over: “Eagle groepsets zijn de lichtste, best presterende en meest duurzame groepsets voor elk type rijder”.

SRAM-GX-Eagle2-Groep2

Omdat schakelen dus alleen kan door het bewegen van de achterderailleur, heeft SRAM ervoor gezorgd dat er cassettes met een bereik van 10 tot wel 50 tanden gemonteerd kunnen worden. Om te schakelen is er ook een nieuwe GX Eagle shifter op de markt gekomen. Volgens SRAM zorgt de vernieuwde ergonomie en de verstelbaarheid ervan voor optimaal schakelcomfort en voor betere prestaties op elk gebied.

Grip shift

Drie decennia geleden is SRAM opgericht met het idee dat het schakelen van een fiets makkelijker en beter zou moeten zijn. Het product dat hierbij hoorde noemde ze Grip Shift. De nieuwe GX Eagle Grip Shift bevat nieuwe, meer duurzame ontwikkelingen, maar net als bij het origineel ligt de totale controle in de palm van je hand.

De GX Eagle groepset is gemaakt voor elk type rijder en komt op de markt met dezelfde voordelen als haar duurdere Eagle broers. Echter valt de prijs een stuk lager uit en dat is terug te zien in het gewicht en het gebruik van materialen. Volgens SRAM komt dit ten goede van de duurzaamheid. Meer informatie vind je op de site van SRAM en in het onderstaande filmpje:

https://youtu.be/obT95m2oL7s


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram! Natuurlijk ben je voorzien van de laatste updates, routes en verhalen wanneer je je abonneert op Up/Down magazine!

 van