09-06-2017 - Mountainbiken, Nieuws

NIEUW: Sram GX Eagle (1×12)!

SRAM heeft een nieuwe range mountainbike onderdelen gelanceerd! De GX Eagle™ serie moet zorgen voor vernieuwing en het voorkomen van complexiteit en beperkingen. SRAM GX Eagle groepsets zijn alleen beschikbaar als single. Dus volledig volgens de trend die SRAM graag doorzet. De crank heeft slechts 1 blad en het schakelen gebeurt met de achterderailleur (12 speed). SRAM zegt er zelf over: “Eagle groepsets zijn de lichtste, best presterende en meest duurzame groepsets voor elk type rijder”.

SRAM-GX-Eagle2-Groep2

Omdat schakelen dus alleen kan door het bewegen van de achterderailleur, heeft SRAM ervoor gezorgd dat er cassettes met een bereik van 10 tot wel 50 tanden gemonteerd kunnen worden. Om te schakelen is er ook een nieuwe GX Eagle shifter op de markt gekomen. Volgens SRAM zorgt de vernieuwde ergonomie en de verstelbaarheid ervan voor optimaal schakelcomfort en voor betere prestaties op elk gebied.

Grip shift

Drie decennia geleden is SRAM opgericht met het idee dat het schakelen van een fiets makkelijker en beter zou moeten zijn. Het product dat hierbij hoorde noemde ze Grip Shift. De nieuwe GX Eagle Grip Shift bevat nieuwe, meer duurzame ontwikkelingen, maar net als bij het origineel ligt de totale controle in de palm van je hand.

De GX Eagle groepset is gemaakt voor elk type rijder en komt op de markt met dezelfde voordelen als haar duurdere Eagle broers. Echter valt de prijs een stuk lager uit en dat is terug te zien in het gewicht en het gebruik van materialen. Volgens SRAM komt dit ten goede van de duurzaamheid. Meer informatie vind je op de site van SRAM en in het onderstaande filmpje:


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram! Natuurlijk ben je voorzien van de laatste updates, routes en verhalen wanneer je je abonneert op Up/Down magazine!

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van