28-12-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe BH Lynx Race EVO: lichter en meer integratie dan ooit tevoren

De BH Lynx Race familie werd geboren met wedstrijden als doelstelling. Op zoek naar snelheid, lichtheid en stijfheid. Deze drie kenmerken worden vandaag verder dan ooit tevoren gebracht door een nieuw level van integratie te introduceren en de 2021 BH Lynx Race EVO tot leven te brengen. Het komt met twee veringopties, 100 of 120mm, die de weg openen voor een gebruik verder dan XC en marathon.

BH Lynx Race EVO

Lichtheid, stijfheid, wendbaarheid, stabiliteit, esthetiek… het ontwerp van een top-level XC en marathon fiets laat geen ruimte voor compromis. De BH Lynx Race EVO is een stap voorwaarts in alle gebieden. Gewicht, rijsensaties en design hebben allemaal geëvolueerd, gericht op snelheid ongeacht het terrein. 

Vedergewicht en verhoogde stijfheid

De BH Lynx Race EVO is gebaseerd op een 100% carbon frame, waaronder het veringanker. E-CL carbon gebaseerd op Toray T1100 en T800 high-modulus vezels vormt de basis van een frame dat gebruik maakt van de bekende HCIM (Hollow Core Internal Moulding) productiesysteem. Dit is kenmerkend voor BH en verzekert de precieze hoeveelheid materiaal in elke zone terwijl een perfecte finish van de binnen- en buitenframe wordt gegarandeerd. Elke gram telt en het BH Lynx Race EVO frame komt op slechts 1,950 gram, schokdemper inbegrepen. Een cijfer dat hem een van de lichtste frames op de markt maakt. 

BH Lynx Race EVO

Naast zijn nieuwe, stijlvolle vormen biedt het frame een nieuwe oversized pivot gesteund door pendelkogellagers. Dit design betekent ook dat het heel eenvoudig is om de Lynx op te bouwen en te demonteren voor onderhoud. Een innovatieve oplossing dat 30% meer torsiestijfheid biedt op deze kernpunt.

100 of 120 mm? Split Pivot voor twee veringopties

Het Split Pivot systeem blijft de weg wijzen in termen van onafhankelijkheid tussen trapkrachten en vering. Ook tussen remkrachten en de vering zelf. Met een heel progressieve werking, ideaal om elke beschikbare millimeter te gebruiken. De nieuwe BH Lynx Race EVO staat 100 of 120mm vering toe zonder aan veringperformance te verliezen. De schokdemper is exact dezelfde grootte in beide versies, met de zuigerslag als enige aanpassing om een extra 20mm te bieden op de LT-versie. 

BH Lynx Race EVO

State-of-the-art geometrie, zoals altijd

Als er maar één ding is dat BH’s MTB collectie doorheen de jaren heeft onderscheiden, is het de toewijding aan progressieve geometrie. De nieuwe BH Lynx Race EVO is geen uitzondering hierop. Zeer compacte achtervorken van slechts 430mm werden bereikt zonder een goede bandenbreedte op te geven, met de mogelijkheid om banden tot 2.4” toe te passen. De balhoofdhoek werd tot 68° getrimd. Ondertussen is het zadelpenhoek nu verticaler om een ideale trappositie te verzekeren. De balhoofdhoek werd in de LT-versie nog verder getrimd terwijl de trapas licht werd verhoogd voor extra veiligheid tijdens afdalingen.  

BH Lynx Race EVO

Integratie voor een uniek uiterlijk

Bedrading die werkelijk 100% intern is. Dit is het laatste kenmerk van de BH Lynx Race EVO, dankzij zijn nieuwe balhoofd kabelingang. Het frame heeft nu een schoner lijn dan ooit tevoren met geen kabelinvoergaten vooraan. Een ander voordeel van de Acros Blocklock besturing is dat stuurafslag gelimiteerd wordt tot 150° om schade te voorkomen in geval van een scherpe bocht of van een val.  

BH Lynx Race EVO

FIT, alles wat u nodig hebt altijd bij u

De stem die ontworpen en gepatenteerd werd door BH laat de stuurbuis toe een volledige multi-tool te ontvangen met een unieke level aan integratie. Het FIT-systeem (Fast Intervention Tool) wordt binnen de stuurbuis vastgesteld en laat u toe om al het materiaal mee te brengen, dat u nodig zou hebben voor herstellingen in de bergen. Gereedschap H2.5/3/4/5/6, T25, kettingpons, CO2-adaptor en kettingschakels worden allemaal inbegrepen. Een CO2-patroon kan ook worden aangesloten. Dit allemaal in de fiets naadloos geïntegreerd. Meer weten over het FIT-systeem van BH? Klik hier!

BH Lynx Race EVO

BH Unique, 32,000 mogelijkheden om uw eigen unieke fiets te ontwerpen

Ontwikkel een unieke fiets. Dit is de doelstelling van het BH Unique programma dat tot 32,000 kleurencombinaties aanbiedt om te verzekeren dat uw BH uw voorkeuren en personaliteit weerspiegelt. 

Er zijn 5 BH Lynx Race EVO afmontages met 100mm vering, en een bijkomende afmontage in LT-configuratie met 120mm vering.

Meer informatie over de BH Lynx Race EVO? Klik hier!

 van