29-09-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuwe Canyon Inflite CFR gelanceerd: de nieuwe standaard in cyclocross

Vijf wereldkampioenschapstitels. Eén iconische fiets. De erelijst van de Canyon Inflite CFR is ongeëvenaard in het moderne veldrijden: eigenlijk komt geen enkele andere fiets zelfs maar in de buurt. Nu heeft de toonaangevende fiets in de sport een belangrijke upgrade gekregen, waar MVDP ongetwijfeld vrolijk van wordt.

Canyon Inflite CFR – de keuze van professionals.

In de beslissende momenten van hun carrière, wanneer alles op het spel staat, kiezen de toprenners in het veldrijden voor de Inflite. Het is de meest iconische fiets in het circuit, bereden naar glorie door een “who’s who” van de leidende namen in de sport, waaronder Mathieu van der Poel, Puck Pieterse, Ceylin del Carmen Alvarado, Zoe Bäckstedt en Maghalie Rochette.

Mathieu van der Poel, die vier Cyclocross Wereldkampioenschappen heeft gewonnen op de Inflite, is duidelijk in zijn lof voor de fiets: “De handling van de Inflite is prachtig voorspelbaar… Iets wat ik echt waardeer in een wedstrijdfiets,” verklaart de toonaangevende atleet in het veldrijden. Voeg daarbij de Wereldkampioenschapstitels van 2020 in handen van Ceylin del Carmen Alvarado en een Nederlands Kampioenschap in 2023, evenals meerdere UCI Wereldbekeroverwinningen met de getalenteerde Puck Pieterse, en de Inflite zet de standaard voor alle anderen om te volgen.

Volledige kabelintegratie – de schoonste lijnen op het parcours.

Met de nieuwe Canyon Inflite CFR, die voor het eerst volledige kabelintegratie biedt, is de meest iconische fiets in het moderne veldrijden nog nooit zo strak geweest. Een vernieuwde voorvork en verstelbare CP0018 Aerocockpit leiden alle kabels volledig door, zodat je de fiets naadloos kunt dragen voor een duidelijk competitief voordeel op het veldritparcours.

Afstelbare handling.

Met 40 mm breedteverstelling in drie verschillende posities en 15 mm hoogteverstelling zonder dat er gesneden hoeft te worden, kunnen rijders de verstelbare CP0018 Aerocockpit van de Inflite CFR eenvoudig aanpassen aan de eisen van hun volgende race – breder voor meer hefboomwerking op krappe parcours, smaller voor aerodynamische voordelen. En atleten kunnen zo vaak wisselen als nodig is tussen configuraties, omdat het cockpit snel en eenvoudig aan te passen is.

De beste beschikbare componenten.

De Inflite CFR is een fiets met Wereldkampioenschap ambities, en op het hoogste niveau is alleen het beste componentenmateriaal goed genoeg. Daarom zijn alle Inflite CFR-fietsen standaard uitgerust met hoogwaardige Ceramic Speed trapassen voor duurzame, sneldraaiende prestaties die lang meegaan – aangevuld met componentensets waarbij kosten noch moeite zijn gespaard.

De Inflite CFR Di2 Team, uitgerust met Shimano (€7,499), is voorzien van de nieuwste en beste 12-speed 9200-serie Dura-Ace Di2 schakeling van Shimano met een cross-geoptimaliseerd 36/46 kettingblad en een 11-34 cassette, DT Swiss’ topklasse CRC 1100 Spline carbon wielen, een super-nauwkeurige crank-geïntegreerde Rotor Aldhu 24 Inspider vermogensmeter, en Canyon’s eigen hoogwaardige schokabsorberende S14 carbon comfort zadelpen.

Als alternatief maakt de Inflite CFR Team LTD (€7,499) gebruik van een volledig draadloze SRAM Red-setup met één kettingblad (40-tands, 10-36 cassette), crank-geïntegreerde Quarq vermogensmeter, en dezelfde hoogwaardige DT Swiss CRC 1100 wielen en afwerkingskit als de Inflite CFR Di2 Team.

Fresh look

De Inflite-range van 2024 introduceert ook een nieuwe, door professionals geïnspireerde kleurenpalet, met onder andere een exclusieve Team Alpecin-Deceuninck kleurstelling op de Inflite CFR Di2 Team, waarmee een vleugje World Cup-stijl wordt toegevoegd aan zijn snelheid.

Inflite CF SLX and CF SL – Een professioneel ontwerp voor onafhankelijke racers. 

Naast de twee Inflite CFR modellen op professioneel niveau, maken twee CF SLX-fietsen en een enkele CF SL-fiets de benchmark-prestaties van de Inflite beschikbaar voor aspirant-renners, van grassroots tot elite niveaus.

Zowel de met SRAM Force eTap AXS uitgeruste Inflite CF SLX 8 eTap (€4,999) als de met Ultegra Di2 uitgeruste Inflite CF SLX 8 Di2 (€5,499) zijn voorzien van hoogwaardige vermogensmeters van respectievelijk Quarq en Rotor. Ze zijn gebouwd rond het superlichte Inflite CF SLX-frame en rollen op DT Swiss’ CRC 1400 Spline diep-sectionele wielen om snelheid te leveren die waardig is aan racen op elite niveau.

Het kan betoogd worden dat de €3,999 Inflite CF SL 7 eTap momenteel de beste prijs-kwaliteitverhouding vertegenwoordigt in een cyclocrossracefiets. Deze fiets is uitgerust met een SRAM Rival eTap AXS setup met één kettingblad, Quarq vermogensmeter, snelle DT Swiss CRC 1600 Spline carbon wielen en een H31 cockpit. Dit alles in een pakket dat op maat gemaakt is voor aspirant-renners die hun prestaties naar een hoger niveau willen tillen.

Beschikbaar vanaf 28 september.

De volledige Canyon Inflite CFR- en CF SLX-line-ups worden gelanceerd op donderdag 28 september op canyon.com. Cyclocrossfans kunnen ook de Inflite in actie zien door af te stemmen op de UCI Cyclocross World Cup, waar renners zoals Mathieu van der Poel, Ceylin del Carmen Alvarado, Puck Pieterse, Zoe Bäckstedt en Maghalie Rochette zijn uitzonderlijke mogelijkheden op het internationale podium zullen laten zien.

 van