09-04-2013 - Surfen, Nieuws

Nieuwe collectie Patagonia Boardshorts

De Spring 2013 collectie boardshorts van Patagonia bevat 8 nieuwe of opnieuw ontworpen stijlen, in 36 verschillende kleur- en printopties. De board shorts zullen vanaf begin 2013 verkrijgbaar zijn. Deze collectie is het hoogtepunt van het seizoen en dit indrukwekkende aanbod aan boardshorts is getest door atleten en heeft zichzelf bewezen van Hawaii tot California. De collectie biedt verschillende top-of-the-line stijlen in lichtgewicht stretch-stoffen en vertegenwoordigt alles waar Patagonia voor staat op het gebied van design en functie – pasvorm, prestatie en duurzaamheid.

Patagonia boardshorts onderscheiden zich van andere shorts door het gebruik van mechanische stretchstof. Deze technologie zorgt voor een langere levensduur, ten opzichte van traditionele spandex kleding. Mechanische stretch is een proces waarbij de eigenschapen van stretch in de stof worden verweven en een uniek afwerkingsproces ondergaan. Dit zorgt ervoor dat de rekbaarheid van de stof intact blijft, zolang het kledingstuk intact is. Mechanische stretchstof zorgt er ook voor dat schuren tot een minimum beperkt blijft, zeker in combinatie met strategisch geplaatste binnenbeennaden.

“De ideale boardshort voor mij is er eentje waarvan je niet eens merkt dat je hem draagt,” aldus Walker Ferguson,  field testing manager bij Patagonia, “Je wil het water in kunnen springen, zonder over je broek hoeven na te denken – je moet het idee hebben dat ze niet eens bestaan.”

“De nieuwe collectie boardshorts is tijdloos”, zegt John Rapp, surf designer bij Patagonia, “ze zijn niet ontworpen als een fashion statement, maar als een functioneel kledingstuk dat volwaardig meetelt als onderdeel van de uitrusting. De shorts zijn niet zomaar kledingstukken – het zijn gereedschappen voor in het water.”

Het pronkstuk van de collectie is het nieuwe Stretch Houdini Board Short. De Houdini wordt in dezelfde fabriek gemaakt als de meest technische alpine jackets van Patagonia en is hiermee de meest technische boardshort van Patagonia tot nu toe. De Houdini Board Short is ontworpen met in het achterhoofd het verlangen van Patagonia om altijd het beste product te willen maken. De Houdini heeft een strak design en is gemaakt van super lichtgewicht polyester met two-way mechanische stretch en een pasvorm naar het lichaam. De gelaste platte naden verkorten de droogtijd. De short heeft een slanke pasvorm voor betere prestaties in het water.

De Stretch Plaing Board Short is geïnspireerd op de klassieke Wavefarer en is een lichtgewicht en duurzaam boardshort met een wat slankere pasvorm, snelle droogtijd en UPF bescherming.

De Stretch Journeyman Board Short is favoriet onder de Patagonia producttesters. De Journeyman is multifunctioneel: hij kan namelijk ook gedragen worden als gewone korte broek. Gemaakt van een duurzame polyester stretch ripstop met 50+UPF zonnebescherming.

Meer informatie: www.patagonia.com

 van