15-09-2021 - Windsurfen, Nieuws

Nieuwe Duotone Wave x Freestyle

Duotone introduceert een nieuwe collectie: Duotone Wave x Freestyle. Binnen deze collectie vallen 3 nieuwe zeilen genaamd: Duotone SUPER HERO, Duotone SUPER STAR en de Duotone IDOL LTD. Alle zeilen hebben hun eigen karakter, eigen vaarstijl en brengen hun eigen gevoel over tijdens het windsurfen. Hieronder gaan wij dieper in op alle zeilen en alle keyfeatures die ze met hun meebrengen.

Duotone SUPER HERO

De SUPER HERO heeft de meest uitgebreide update ondergaan sinds de introductie in 2012. Wendbaarheid, neutraliteit en gewicht zijn opnieuw merkbaar verbeterd en beweren de mensen bij Duotone dat het de meest veelzijdige wavezeil is met het breedst mogelijke windbereik dat ooit is gebouwd. Daarom raden zij het zonder voorbehoud aan voor alle omstandigheden en alle rijdersgewichten!

Maar één ding verandert niet: de nieuwe SUPER HERO blijft het ultieme World Cup Wave-zeil, die altijd optimaal werkt in alle wave omstandigheden over de hele wereld. Door de absoluut neutrale en uitgebalanceerde diepgang, talrijke constructieve wijzigingen, materiaaloptimalisaties en de light-done-right-contruction, is hij direct bij het pompen, vroeg vlak, ontwikkelt echte drive op de golf, is stabiel en biedt deze speciale neutraliteit voor superieure controle dankzij de gecentreerde concept standpunt.

De profieldiepte is iets verkleind waardoor er iets minder volume is ontstaan, wat de handling versimpelt, maakt het gemakkelijker om te controleren in overbelaste omstandigheden en biedt maximale controle tijdens uitdagende sprongen en in enorme deining. Door de meer elastische ONE PIECE SLEEVE werkt het nieuwe profiel uiterst efficiënt en heeft daarom de voortstuwing niet verloren in ondermaatse omstandigheden.

Elke maat van de SUPER HERO is perfect afgestemd en tot in het kleinste detail doorontwikkeld, de rotatie van de lat blijft boterzacht, zelfs met minimale schoothoekspanning. De top werkt zeer actief, slikt harde windstoten en ondersteunt acceleratie. Daarom kun je vol vertrouwen een kleinere maat kiezen dan veel andere wave zeilen.

Key features
 • VTS TAIL outhaul-specificaties: Elk zeil heeft individueel gedefinieerde indicaties voor de juiste neerhaal afstand.
 • Light-done-right-construction: Gewichtsvermindering van een duidelijk merkbare 200 tot 300 g, met behoud van de bekende duurzaamheid en levensduur!
 • One-piece-sleeve: Geen naad meer aan de voorkant voor millimeter-precieze tuning.
 • Xply plus (100/150 micron): Het laminaat met de minste rek en de beste UV en lekbestendigheid op de markt.
 • Radial load swoosh bij de stoothoek verbetert de stabiliteit en vergroot zo het windbereik.
 • Vrijwel onbreekbare epoxy latten.
 • iROCKET 2.0: In de fabriek gekalibreerde individuele latspanningen met behulp van een momentsleutel.
 • Super-light bumper: De lichtste beschermer op de markt, met geïntegreerde trimindicator.
 • Ook verkrijgbaar in een monofilmvrije HD-versie.

Voor meer informatie over de Duotone SUPER_HERO klik hier.

Duotone SUPER_STAR

Het legendarische, extreem scherpe en responsieve wave zeil met de meest directe kracht aan/uit switch presenteert zich na het gewichtsdieet van dit jaar nog lichter, beter en met een ongelooflijke breed scala aan gebruik. Het werkt met één of meerdere vinnen en zelfs in freewave omstandigheden.

Met 4 latten (behalve de 6.2) en de identieke materiaalconstructie van de SUPER HERO is de nieuwe SUPER STAR klaar voor ambitieuze waveriders. De voorwaartse ontwerp positie garandeert echter: een zeer sterk prestatiespectrum en een extreem breed gebruiksbereik van klassiek golfrijden tot freewave stoten en springen. De SUPER STAR beheert gemakkelijk de evenwichtsoefening van een perfecte dag met klassieke down-the-line-condities tot sessies in waaierig, soms te weinig krachtige onshore-omstandigheden. Vooral de kleinere maten (4.2 en kleiner) zijn uitgebreid geoptimaliseerd ten gunste van maximum controle tijdens het springen en rijden langs de lijn.

Op het raam na is het hele zeil nu gemaakt van XPly, wat mogelijke schade minimaliseert na een wasbeurt en geeft het zeil tegelijkertijd een iets elastischer gedrag. Het voorlijk is nu iets korter en de zeil spanning is afgenomen, waardoor het zeil een iets zachter profiel opbouwt. Dit maakt het stabieler en evenwichtiger. Of het nu SUPER STAR of als STARGAZER EDITION is, beide scoren met de overtuigende combinatie van prestaties, bediening en on off controle en het nodige vermogen in zelfs matige omstandigheden.

Key features
 • Xply centre panel: Behalve het raam is het hele zeil nu gemaakt van XPLY.
 • VTS TAIL outhaul-specificaties: Elk zeil heeft individueel gedefinieerde indicaties voor de juiste uitloop extensie.
 • Light-done-right-construction: Gewichtsvermindering van een duidelijk merkbare 200 tot 300 g, met behoud van de bekende duurzaamheid en levensduur!
 • One-piece-sleeve: NIEUW Geen naad meer aan de voorkant voor millimeter-precieze tuning.
 • Radial load swoosh bij de stoothoek verbetert de stabiliteit en vergroot zo het windbereik.
 • Vrijwel onbreekbare EPOXY BATTENS.
 • iROCKET 2.0: In de fabriek gekalibreerde individuele latspanningen met behulp van een momentsleutel.
 • Super-light bumper: De lichtste beschermer op de markt, met geïntegreerde trimindicator.
 • Ook verkrijgbaar als STARGAZER EDITION.

Voor meer informatie over de Duotone SUPER_STAR klik hier.

Wil je meer leren over Duotone ga dan naar Duotone.com.

Duotone IDOL LTD

Licht – lichter – een radicaal lichtgewicht zeil. De IDOL LTD biedt ongelooflijke handling kenmerken. Het zeil is gemaakt door ontwerper Kai Hopf en implementeerde alle wensen van de wereldklasse freestyler Adrien Bosson. Het resultaat zijn de meest ontwikkelde en extreme freestyle zeilen die ooit in serie is gemaakt. De IDOL LTD kan alles wat een freestyler nodig heeft. Bij gebruik voor foilen heeft de IDOL LTD een speciaal schoothoeks-oog om het zeil nog meer rechtop te kunnen positioneren!

 • VTS TAIL outhaul-specificaties: Elk zeil heeft individueel gedefinieerde indicaties voor de correcte uithaalverlenging.
 • Convex dacron luff-panel: Maximale elasticiteit zonder vervorming van de latten maakt maximale lift voor alle sprongen vanuit lij positie.
 • Hollow lower leech met extra mini batten: Dit stabiliseert het profiel boven de giek en voorkomt bloedzuiger fladderen.
 • De extra radial load swoosh in de stoothoek verbeteren de profielstabiliteit en vergroot het windbereik.
 • Met het gebruik van de beste hightech materialen (ODL-laminaten, 100 micron ULTRA FILM) dit is ons lichtste freestyle zeil ooit.
 • Een extra hoge stoothoek en korte giek maken de snelste duikmanoeuvres mogelijk zonder snelheidsverlies.
 • iROCKET 2.0: In de fabriek gekalibreerde individuele latspanningen met behulp van een momentsleutel.

Voor meer informatie over de Duotone IDOL LTD klik hier.

 van