Nieuwe Flyer Uproc SL:X e-mountainbike gelanceerd!

Huttwil/Riva del Garda 2 mei 2024: De Zwitserse e-bike experts presenteren aan het begin van het seizoen de lichte en wendbare e-mountainbike Uproc SL:X. Dankzij het begin van het seizoen de lichte carbon frame en de zorgvuldig uitgezochte componenten bedraagt het gewicht nauwelijks 18 kilogram. De nieuwe fullsuspension light e-mountainbike is aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar een lichte, wendbare e-bike met een natuurlijk rijgevoel.

Speels en levendig


Moeiteloos scherpe bochten nemen en vergeten dat u op een e-bike zit – totdat de kracht van de motor de volgende steile klim in een plezierritje verandert. De lichte Uproc SL:X met 130 mm veerweg is ontworpen voor fietsplezier op de trails. Minder is meer bij deze fiets: minder gewicht, meer wendbaarheid, meer speelsheid, meer rijplezier. Hoe harder u trapt, hoe meer trapondersteuning u krijgt van de krachtige Bosch Performance Line SX-motor. Met een koppel tot 55 Nm wordt uw beenkracht op natuurlijke wijze ondersteund.

“De Uproc SL:X voelt als een mountainbike zonder motor, maar heeft de nodige boost voor veel uphill flow”, zegt Philipp Suter, Hoofd Product Management bij Flyer. “De kinematica nodigt uit tot actief fietsen. De doelgroep zijn sportieve fietsers, mensen die overstappen op een nieuwe fiets en iedereen die niet wil dat de motor al het werk doet”, aldus Suter.

Topkwaliteit tot in het kleinste detail


De light e-MTB scoort met hoogwaardige details: met de flip-chip kan de set-up eenvoudig worden aangepast aan de rijstijl en het terrein – indien nodig wordt overgeschakeld van de ‘high position’ naar de ‘low position’ met een vlakkere balhoofdhoek en een lager zwaartepunt. De speciale carbon constructie van de achterbouw zorgt ervoor dat de flexibiliteit op de juiste plaats zit – zonder lagers in het achterwiel. De twee topmodellen hebben een praktische geïntegreerde multitool in de stuurpen. Voor extra lange tochten biedt de ‘Power-More’ accu in bidonformaat – meegeleverd bij de twee topversies – een extra 250 Wh.

De Uproc SL:X is verkrijgbaar in vier specificaties en in de framekleur ‘Cast Silver Gloss’ vanaf een catalogusprijs van 5.799 euro. Flyer stelt de fiets voor aan het publiek op het Riva Bike Festival.

Voor meer informatie klik hier.

 van