26-09-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuwe Fulcrum Racing Zero Carbon

Nu de schijfremmen steeds meer gebruikt worden, is er steeds meer vraag naar wielen die hiervoor geschikt zijn. Om deze reden komt Fulcrum met de lichtst mogelijke versie voor de schijfremmen, de nieuwe Fulcrum Racing Zero Carbon. Deze wielen zijn de lichtere versie van de Racing Zero aluminium versie van vorig jaar.

Deze unieke nieuwe wielen combineren aluminium componenten met een extreem lichte, maar toch zeer sterke carbon velg. Met een uitgekiende combinatie van aluminium spaken en een carbon velg zijn deze banden een unieke verschijning op de markt.

Fulcrum heeft voor het maken van deze nieuwe banden haar ARC-technologie gebruikt om zo een nieuwe lay-up te maken voor de velgen. Hierbij worden de velgen verstevigd door een extra carbon laag rond de spaakgaten. Door deze carbon laag worden de plekken waar er druk op de velg komt te staan extra verstevigd. Hiernaast is er voor zowel het voorwiel als het achterwiel gekozen voor een asymmetrisch spaken aantal. Dit houdt in dat er aan de ene kant veertien spaken zit en aan de andere kant zeven spaken, hiervoor is gekozen om zo de kant waar de meeste druk op komt te verstevigen en aan deze kant veertien spaken te plaatsen.

Hieronder kun je de belangrijkste specificaties van de nieuwe wielen terug vinden. Voor nog meer informatie over de gloednieuwe Fulcrum Racing Zero Carbon wielen kun je uiteraard terecht op de website van het merk.

 van