Nieuwe functie in Fietsnetwerk app toont Shimano Centers

Shimano Benelux en Fietsnetwerk.nl gaan samenwerken om fietsers met materiaalpech weer sneller op weg te helpen. De ruim tweehonderd Shimano Service Centers in de Benelux werden toegevoegd aan de Fietsnetwerk app. Zo kunnen gestrande fietsers altijd weten waar ze terecht kunnen. 

Shimano wil gezondheid en geluk te stimuleren door mensen te laten genieten van de natuur en de wereld om hen heen. Dat doet ze door zich, naast de productie en ontwikkeling van fietsmaterialen, ook te richten op onderhoud en reparaties van fietsen. Het platform Fietsnetwerk.nl richt zich op het creëren van fietsroutes met een complete beleving en wil daarmee de fietser een zorgeloos dagje uit bezorgen. Deze nieuwe samenwerking van de twee bedrijven draagt zo bij aan de missies van beide bedrijven.

SSCGeldermalsen-MerlijnSPhotography-10

Altijd een Shimano Service Center in de buurt

Om fietsers maximaal te laten genieten van hun activiteit werd een functionaliteit aan de Fietsnetwerk app toegevoegd. Hierdoor worden alle Shimano Service Centers in de buurt op de routekaart getoond. De bedrijven daarmee mensen met materiaalpech helpen, zoals bijvoorbeeld een lekke band. Het doel is om weer zo snel mogelijk op weg te kunnen.

Shimano Service Centers zijn een wereldwijd netwerk van onafhankelijke retailers met professionele werkplaatsen en gecertificeerd personeel. Door gebruik te maken van de meest recente technologieën en originele onderdelen van Shimano krijgen klanten de beste service bij problemen en het meest betrouwbare onderhoud.

SSCGeldermalsen-MerlijnSPhotography-10

Nieuwe fietsroutes

Ook creëerde Fietsnetwerk.nl namens Shimano vijf nieuwe fietsroutes door het hele land, met als belangrijkste kopstuk de Fietsroute voorbij Zuid-Limburg. Op deze route staat ook het Shimano Experience Center in Valkenburg vermeld. Bij dit centrum kunnen beginnende en gevorderde fietsers zich verdiepen in de fietssport en diverse materialen, kleding en fietsen uitproberen.

Naast dagfietsroutes, biedt Fietsnetwerk.nl ook een aantal sportieve routes voor wielrenners en gravelaars. Een goed voorbeeld hiervan is de Gravelbike fietsroute Drenthe.

Shimano Service Center en Fietsnetwerk

Meer over de Shimano Service Centers? Klik hier. Ook zijn alle Shimano Service Centers te vinden in een overzicht in de Shopguide in UP/DOWN en Wielrenblad. Meer informatie over Fietsnetwerk.nl met nog heel veel mooie fietsroutes door het hele land, klik hier.


Voor meer wielren en mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad of UP/DOWN en volg ons op Facebook en Instagram!

 van