06-02-2017 - Snowboarden, Nieuws

Nieuwe FW17-collectie van The North Face draait volledig om materiaal-innovaties

The North Face introduceert de herfst-wintercollectie voor 2017. Deze collectie draait vooral om twee volledig nieuwe innovaties. Allereerst is daar een ademende, synthetische isolatie die de lichaamstemperatuur reguleert via dynamische ventilatie in een midlayer-jas: Ventrix. Daarnaast introduceert The North Face een wintersportoutfit gemaakt van een nieuwe combinatie van FuseForm en Gore-tex: het Fuseform Brigandine Jacket and Bib. De twee primeurs zijn voor het eerst te zien op de ISPO in München, Duitsland. Daar is The North Face te vinden op stand 202 in hal A1.

Ventral Hoodie M
Men’s Ventral hoodie

Ventrix-isolatie is gemaakt van een gewatteerd synthetisch materiaal en bevat door lasers gesneden ventilatiegaten op de lichaamsplekken die het meest transpireren. Wanneer iemand stilzit, blijven de gaten gesloten om warmte te behouden. Maar als de drager beweegt, openen de gaten zich voor meer ademend vermogen en het reguleren van de lichaamstemperatuur. Zo hoeft de drager geen lagen uit te trekken wanneer hij het warm krijgt en geen extra lagen aan te trekken bij kou. De Ventrix-technologie bestaat verder uit een lichtgewicht, waterdichte, robuust geweven stof en neemt een belangrijke plek in de hike- en alpine-collecties van het merk in.

The North Face brengt tevens een nieuwe generatie van de Steep Series Fuseform, Brigandine Jacket and Bib. Het merk nam zijn FuseForm-technologie als basis – een weefproces dat dikkere, duurzame draden mixt met lichtere, compacte vezels op zwaarbelaste plekken, wat zorgt voor minder gewicht en een naadloze overgang tussen de verschillende stofdelen – en voegde daar Gore-tex aan toe. Nooit eerder gebruikte het merk zijn lagensysteem voor geproduceerde geweven materialen. Het is overigens niet alleen de eerste keer voor het merk, maar ook binnen de hele branche dat dit gebeurt.

Northface
Men’s Fuseform Brigandine bib/jacket | Women’s Fuseform Brigandine jacket/bib

Ook uniek in de collectie is de zeer geavanceerde ergonomische pasvorm, die actieve beweging tijdens het skiën of wandelen en klimmen ondersteunt. Deze is na vorige seizoenen samen met Xavier de la Rue doorontwikkeld. Hierover zegt hij: “De verhouding tussen maat en pasvorm is perfect. Sterker nog: dit is de beste pasvorm die ik ooit in een jas heb gezien. Ik kan eindelijk een normale, passende maat dragen en de lange cut creëren die ik wil, zonder daarvoor een maat groter te hoeven kiezen.” Andere belangrijke kenmerken zijn de geïntegreerde pocketsystemen tussen lagen, een voor een helm geschikte capuchon, een radiopocket in de kraag en een radiopocket in de borst met een opening voor de kabel.

De winterse hardloop- en trainingsuitrusting van The North Face verschijnt tenslotte medio herfst 2017. Wat hardlopen betreft: de belangrijkste hardloopkledingcollectie, Flight Series, is verder verbeterd met nieuwe technologie en frisse kleuren. Daaronder ook bekende producten als het Hyperair GTX Trail Jacket en de Ultra MT Winter-trailschoenen. Het uitgebreide trainingsassortiment bevat door The North Face zelf ontwikkelde technologieën als Thermoball voor een trainingslijn die geschikt is om in alle weersomstandigheden outdoor-doelen te behalen.

Alle producten zijn vanaf de herfst van 2017 verkrijgbaar op de volgende website. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon in een van de winkels binnenlopen.

 van