18-07-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe GT Force en GT Sensor met legendarische LTS!

GT Bicycles, een topmerk van Dorel Industries (TSX: DII.B, DII.A), stelde vandaag de volledig nieuwe versies voor van zijn all-mountain- en trailbikeplatformen Force en Sensor. De Force werd geheel opnieuw ontworpen om een brug te slaan tussen all-mountain en enduro, en zal zo garant staan voor pret op ruw terrein, terwijl de Sensor dé trailbike is voor rijders die meer willen rijden en minder willen denken. De beide fietsen zijn voorzien van een nieuwe versie van GT’s legendarische Linkage Tuned Suspension (LTS).

“Deze fietsen zijn ontworpen rond ons gemoderniseerde LTS-platform en bevatten uitsluitend universele onderdelen,” zegt Cait Dooley, Global Director of Product bij GT Bicycles. “Op die manier kunnen rijders, of ze nu racen op een Force of de lokale trails verkennen op een Sensor, zelf bepalen hoe de fiets moet presteren.” LTS vormt het hart van de Force en de Sensor. Dit is een veelzijdig platform dat gemakkelijk afgestemd kan worden op mountainbikes in elke categorie en met uiteenlopende veerweg. “LTS is een veersysteem met Horst-link waarmee we verschillende eigenschappen helemaal naar wens kunnen afstellen, zoals schokabsorptie, remvermogen en trapprestaties. We zijn er ook in geslaagd om de grip en stabiliteit fijn af te stellen, waardoor deze fietsen bijzonder leuk zijn om mee te rijden,” zegt Luis Arraiz, Frame Engineer bij GT.

“De nieuwe Sensor en Force bieden de ideale mix van fun en efficiëntie,” vervolgt Patrick Kaye, Senior Product Manager bij GT Bicycles. “Het is geweldig om enkele van GT’s typerende ontwerpen zoals flip chip, Groove Tube en Linkage TunedSuspension te moderniseren en te integreren in de lijn.”Met de flip chiptechnologie van de Force en de Sensor kan de hoogte van de trapas 7 mm veranderd worden, de stuurhoek 0,75 en de reach 5 mm. De hoogste stand is gericht op trapefficiëntie, betere prestaties bergop en meer grondspeling zodat de pedalen minder gemakkelijk de grond raken. In de laagste stand krijgt de fiets een meer ontspannen geometrie die rijders meer controle en vertrouwen geven in afdalingen.

De Force en de Sensor hebben hetzelfde DNA maar zijn toch heel verschillende fietsen. Met zijn veerweg van 150 mm en 27.5 inch-wielen is de Force gebouwd om korte metten te maken met moeilijk, technisch terrein. De Sensor heeft 130 mm veerweg en genoeg ruimte voor potige 29 inch-wielen, wat hem tot een verrassend agressieve trailbike maakt. Dan is er nog GT’s Groove Tube, die de Force en de Sensor niet alleen een strakke look geeft, maar ook toelaat om kabels extern te leiden, wat onderhoud een koud kunstje maakt.

GT’s Factory Racing team stelde de Force en de Sensor meedogenloos op de proef en speelde zo een cruciale rol in de ontwikkeling en het testproces van de nieuwe fietsen. “Ik voelde meteen dat de nieuwe Force een enorm potentieel heeft,” zegt Martin Maes van het GTFR-team. “Ik heb met deze fiets in 2018 twee keer het podium gehaald in het EWS-circuit, wat een knalprestatie is voor het team!”

“Ik heb de Force gebruikt op alles van downhill tot BMX-pistes, en ik heb gemerkt dat hij erg soepel is en een goede progressie heeft, wat van hem een gemakkelijke en snelle fiets maakt om mee te racen,” aldus Wyn Masters, renner bij het GTFR-team. Na een paar uur op de Sensor was ook Joey Foresta, het jonkie van GTFR, vol lof. “Ik voelde me erg comfortabel bij mijn eerste run op de fiets. Ik was verrast door zijn wendbaarheid en snelheid. De Sensor is perfect voor zowat alle disciplines!”

Meer informatie

De GT Force zal verkrijgbaar in vier modellen in prijsklassen van $ 2499 tot $ 4999. De GT Sensor zal verkrijgbaar zijn in vijf modellen in prijsklassen van $ 1799 tot $ 4999. Ga voor meer informatie over de gloednieuwe Force en Sensor naar www.gtbicycles.com. Of volg GT Bicycles op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Je kunt natuurlijk ook de kanalen van Up/Down in de gaten houden voor nog meer nieuws!

 van