Nieuwe Manera film: 79° NORTH

79° NORTH: reis met het MANERA team naar Spitsbergen en verken enkele van de meest noordelijke plekken op aarde. Omringd door de Arctische fauna, reizen onze ruiters van fjord naar fjord, op zoek naar wind, totaal afgesneden van de beschaving.

79° NORTH

Zeil met ons mee naar de 79° breedtegraad noord.

Woorden van Paul Serin (Manera teamlid)

De D-day nadert, en mijn opwinding is door het dak. De reis naar 79° North was twee jaar in de maak, en het is eindelijk zover. Ik maak me steeds meer zorgen om iets te vergeten, dus ik maak lijsten van alle spullen die ik nodig heb. Ik heb eerder uitstapjes gemaakt naar koude plaatsen, maar ik heb nog nooit zoiets gedaan. Om je de waarheid te zeggen, ik heb nog steeds moeite om te begrijpen waar we naartoe gaan.

Terwijl ik doorga met inpakken, draait er een documentaire op mijn computer. Onderkleding, skisokken, skihandschoenen? Heb ik echt skihandschoenen nodig? In plaats van te vragen, neem ik ze. Voor het geval dat, zoals ze zeggen. Dat zei ik bij zo’n beetje elk accessoire dat ik aan mijn tas toevoegde, bovenop mijn winterjas en skibroek.

Waar gaan we precies heen? Naar Spitsbergen, een archipel ten noorden van Noorwegen. De eilanden variëren van 74 ° tot 81 ° noorderbreedte. Houd er rekening mee dat de poolcirkel heel dichtbij is op 66°30′ N. De mensen met wie ik praat, realiseren zich niet echt waar het is, en ik denk dat ik dat ook niet weet. Ik ga niet in op details als ze vragen: “Dus, Paul, waar is je volgende reis?” Ik antwoord gewoon: “Op een eiland ten noorden van Noorwegen”, en laat ze zich voorstellen wat ze willen.

Zo’n reis heeft impact op onze planeet. Om onze voetafdruk te verkleinen, hebben we ervoor gekozen om slechts eens in de drie jaar te vliegen voor onze fotoshoots.
Onze laatste twee reizen waren in Frankrijk en Galicië. We hebben de koolstofvoetafdruk van “79° NORTH” gecompenseerd met 58 ton CO2 op goldstandard.org. We kozen voor een project in Cambodja, waar onze wetsuits in elkaar worden gezet.

Manera teamleden:

Mallory De La Villemarqué

Paul Serin

Matt Maxwell

Mizo Novaes

Gefilmd door: Olivier Sautet

Fotograaf: Matt Georges & Anthony Lietart


Vond je Manera film: 79° NORTH mooi om te zien en wil je meer kitesurf films, nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van