26-09-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuwe Merida Mission CX fietsen

Of je nou op zoek bent naar ultieme snelheid of de perfecte fiets voor alle bergbeklimmingen, Merida heeft het allemaal. In hun brede assortiment aluminium en carbon racefietsen zit voor elke wielrenner een geschikte fiets. Van de recreatieve rijder tot fanatieke wedstrijd renners, Merida heeft de juiste fiets voor jou!

De Merida racefietsen doen mee op het allerhoogste niveau. Met het ProTour team Bahrain Merida worden de fietsen blootgesteld aan de zwaarste omstandigheden. Kwaliteit staat dus voorop!

De Merida Mission CX is een compleet nieuw ontworpen cyclocross fiets. Zowel het aluminium- als het carbon frame zijn volledig herzien zodat de fiets technisch en optisch weer helemaal bij de tijd is.

Door de aangepaste geometrie is er meer ‘toe clearance’ gerealiseerd zodat je nog makkelijker krappe bochten kunt draaien, iets wat in cross wedstrijden nogal eens het geval is. De Mission CX moest echter meer worden dan enkel fiets voor wedstrijdrijders. Net als zijn voorganger, de Merida Cyclo Cross, moest de Mission CX een veelzijdig in te zetten fiets blijven. Daarom zijn de carbon varianten voorzien van een verwijderbare brug tussen de poten van de staande achterbrug voor de montage van een spatbord. Ook de voorvork is voorzien van montagepunten voor een spatbord. Dit geldt ook voor de aluminium varianten. Hierdoor is de Mission CX ook perfect te gebruiken als snelle forenzenfiets of als winter trainingsfiets op de weg.

Verder is de montage van de schijfremmen aangepast naar de Flat Mount standaard en zijn de steekassen zowel voor als achter 12 mm exemplaren. Vanzelf sprekend lopen alle kabels en leidingen door het frame, gebruik makend van de Smart Entry kabeldoorvoer en is de bovenbuis aan de onderkant afgeplat zodat de fiets lekkerder op de schouder ligt.
Al met al is de nieuwe Mission CX niet alleen de perfecte crosser om wedstrijden of de winterse veldtoertochten mee te rijden. Ook is het een ideale snelle forenzenfiets.

Meer weten over de nieuwe Mission CX fietsen van Merida? Kijk dan op de website van Merida.

 van