04-11-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe MTB-route Haarlemmermeer

Op 1 juli is Noord-Holland een nieuwe route rijker geworden nabij Hoofddorp. Aan deze nieuwe route is maandenlang door vele vrijwilligers gewerkt. De totale lengte bedraagt ongeveer dertien kilometer en voert door de gebieden Groene Weelde, Boseilanden en het Haarlemmermeerse Bos.

Uiteraard is de ‘Big Spotters-heuvel’, beter bekend als de hoekige pyramide van de Floriade of Mysteryland, in de route opgenomen, een iconisch kunstwerk. Waardering gaat uit naar het recreatieschap Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer voor steun.

 

[youtube id=”oU9FpnxQk9o”]

 

De toekomst belooft meer, er komt nog een pumptrack en er worden enkele technische trailsfeatures aangelegd. De route wordt onderhouden door MBC De NoordBikers. De start is bij Pannenkoeken Paviljoen, Kruisweg 1625 te Cruquius.

Overigens heeft MTB Hoofddorp al even een video van deze route gedeeld op Youtube, bekijk deze beelden om in de stemming te komen. Daarnaast deelden we eerder al even dit artikel met jullie, over de opening van het nieuwe parcours. Voor meer informatie over deze nieuwe aanwinst voor mountainbikers in Noord-Holland kun je even de website of de Facebook-pagina bekijken.

MTBRouteHaarlemmermeer

 van