02-05-2014 - Surfen, Nieuws

Nieuwe Nederlands kampioenen bekend

Op de een na laatste dag van de week in St. Girons Plage, waarin het NK Surf 2014 presented by Go Pro heeft plaatsgevonden werden de Nederlandse kampioenen bekend gemaakt en gehuldigd tijdens de crowning party. Maar voordat het zover was, zijn er een aantal surfsessies geweest en er was een Vans skatecontest op de plaatselijke skatebaan van St. Girons.

Vans skatecontest
De organisatoren van de skatecontest, Kaspar Hamminga en Erik Ringelberg, namen samen met de ouders, organisatoren van de HSA en het mediateam ongeveer vijftien kinderen mee naar skatebaan in de buurt van het camp. Daar werd geskate in heats van vier deelnemers, waarbij de winnaars hele toffe prijzen konden winnen van Vans. Na de heats was er nog een expression session waarbij iedereen de baan op ging en vette moves liet zien. De winnaar, Spijker van Duin, heeft een hele vette Vans jacket gewonnen.

Crowning
’s Avonds, toen iedereen eenmaal aanwezig was op het camp voor de crowning party, zijn alle winnaars bekend gemaakt en betrokken partijen bedankt door Bas Aukes. De hele dag is er gespeculeerd over de mogelijke kampioenen en wachtten de surfers in spanning af op de uitslag. De winnaars, verdeeld over zes divisies, gaan allemaal naar huis met een mooie beker, een Go Pro Hero3+ black edition een pakketje zonnebrandcreme van Vision en nog veel meer. Na de huldiging is er nog lang nagepraat, gedanst en geborreld met alle aanwezigen. Tijdens het feest konden de surfers meedoen aan een Freeballers spijkerbroek-hang-wedstrijd. De winnaar heeft ruim drie minuten gehangen en daarmee een Freeballers spijkerbroek gewonnen.

De uitslag van het NK Surf 2014 presented by Go Pro:

Grommets
1 Eveline Hooft
2 Mees Koch
3 Jim Grootveld
4 Tom Schimmelpennink

Juniors
1 Vincent Feillon
2 Pepijn Tigges
3 Tom Boelsma
4 Fabian Salawaneij

Longboard women
1 Suzanne Vermeer
2 Martine Geijsels
3 Emma de Haas
4 Laura Frencken
5 Willemien Hoogeveen

Longboard men
1 Tommie Dijkhuizen
2 Michiel Six
3 Danny Bastiaanse
4 River Diephuis

Open women
1 Mirna Boelsma
2 Julia van Rooij
3 Dominga Valdes
4 Veerle Scholtes

Open men
1 Pascal van der Mast
2 Jelle de Roode
3 Boris Feillon
4 Roy van Eijk

_MG_0868-11 _MG_0868-12 _MG_0868-13 _MG_0868-14 _MG_0868-15 _MG_0868-16 _MG_0868-17

 van