15-08-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuwe Pro zadels voor nog meer comfort

De bekende PRO zadels Falcon, Griffon en Turnix zijn nu ook in een gel versie leverbaar. Voor de rijders die niet uren achter elkaar in het zadel zitten en iets meer comfort op prijs stellen.

Op strategische punten van het zadel is gel toegevoegd voor extra drukverlichting en comfort. De speciale PU foam vulling reduceert vibraties en dempt schokken. De met glasvezel versterkte polymeer basis van het zadel zorgt ook nog eens voor extra flexibiliteit. Verder zijn de zadels voorzien van een anatomische fit en is de rail gemaakt van lichtgewicht en duurzaam RVS.

De keuze tussen de modellen is afhankelijk van de lichaamsflexibiteit en de rijstijl van de fietser. Het model Falcon is vlak qua vorm terwijl de Griffon meer rond is. Het model Turnix zit hier tussen in en heeft een iets oplopende achterkant voor extra steun.

Met de online zadelselector van PRO kan de klant zijn favoriete zadel kiezen. Met het meten van de afstand tussen de zitbotten via de meetkubus in de winkel is vervolgens het optimale zadel vastgesteld. PRO is overtuigd dat op deze wijze het perfecte zadel voor elke type rijder te vinden is. Vandaar de “30 dagen niet goed geld terug garantie”

De nieuwe PRO Gel zadels zijn verkrijgbaar in breedtes van 142 mm of 152 mm. De zadels zijn uit voorraad leverbaar en hebben een consumentenadviesprijs van € 89,99. Voor nog meer informatie over de gel varianten van deze PRO zadels kun je uiteraard terecht op de website.
 van