06-08-2020 - Nieuws, Wielrenblad

NIEUWE SHIMANO RX8, DE ULTIEME GRAVELSCHOEN

De RX8 is nu leverbaar in een zeer opvallende kleur die voor een flamboyante uitstraling zorgt, en is de ultieme gravelschoen, die in staat is om elk ondergrond te trotseren die je maar tegenkomt. Het kleurenschema van de RX8 is geïnspireerd op de Santa Rita Prickly Pear Cactus, afkomstig uit Arizona in New Mexico en Texas en is ontworpen om je avonturen op het onverharde pad kleur te geven, waar ook ter wereld.

De originele RX8, die in 2019 in zwart en zilver werd uitgebracht, heeft een indrukwekkend strakke lijn, en natuurlijk volgt de nieuwe paarse/groene variant dit kenmerk, waarbij de traditionele offroad schoenkenmerken worden afgezworen om een zeer lichte 265 gram, (maat 42) constructie te creëren met een verstelbare voetondersteuning, een goede grip en een stijve, race-georiënteerde koolstof-composietzool.

Comfort is een belangrijk punt voor alle gravel-avonturiers en de RX8 beknibbelt hier niet op. De RX8 is voorzien van twee onafhankelijke Boa IP1 micro-verstelknoppen, een Silvadur Stay-Fresh behandeling van het materiaal van de binnenzool, een strakke, perfect afgeronde hiel en een verstelbare, ergonomische voetondersteuning zodat rijders zich net zo comfortabel voelen in droge en dorre landschappen als in de koele, beboste wildernis.

En dankzij alle kennis uit de raceprestaties en de comfortfuncties die in de ontwikkeling zijn meegenomen, zorgen de slijtvaste TPU-noppen, rubberen teen- en hielframes en duurzame kunstlederen buitenkant ervoor dat deze schoenen heel wat kunnen verduren.

Of je nu voor de nieuwe RX8 of de originele versie kiest, je krijgt nog steeds het beste van twee werelden; de bewezen wielrentechnologie in combinatie met avontuurlijke robuustheid die je kan helpen om verder en sneller te rijden.

De RX8 is vanaf september verkrijgbaar in de nieuwe paarse/groene kleur. De originele zilverkleurige, zwarte of vrouwelijke marineblauwe kleuren blijven verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De leverbare maten zijn de standaard EU-maten 38-50.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van