22-11-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe talenten voor Specialized MTB Team

Het MPL Specialized MTB team zal vanaf begin november beschikken over een Development Team MPL. Dit past perfect binnen de doelstelling van het MPL Specialized MTB team om maatschappelijk betrokken zijn en bovendien ambitieus te zijn naar de toekomst.

Vanaf 1 november 2013 zullen Rob Gambon en Maikel Kleiboer deel uitmaken van het Development Team MPL. Beiden zijn lid van mountainbikevereniging Bar End uit Apeldoorn en worden al enige tijd gevolgd door de technische staf van MPL Specialized MTB Team. Rob zal in het seizoen 2014 voor het eerste jaar bij de Nieuwelingen gaan rijden. Maikel heeft inmiddels al een jaar ervaring bij de Nieuwelingen en zal in 2014 voor het tweede jaar meedoen in deze categorie.

Tijdens de nieuwelingen- en juniorenperiode krijgen zij de kans om zich verder te ontwikkelen. Zij zullen daarbij ondersteund worden met materiaal van Specialized en de overige materiaalsponsoren die zich aan het team verbonden hebben. Beide coureurs zullen aan de slag gaan op het gebied van trainingsleer, het ontwikkelen van tactische- en mentale vaardigheden en natuurlijk met diverse trainingen waarbij de nadruk wordt gelegd op het verbeteren van technische vaardigheden. Hierbij wordt geprobeerd om een balans te vinden tussen school, sociale contacten en topsport.

Het Development Team MPL stelt jonge talenten in staat om zich te ontwikkelen tot topsporter. Dit is de volgende stap in het LTAD model (Long Term Athlete Development), het model dat de basis is voor de samenstelling van het MPL Specialized MTB team. Maatschappelijk betrokken omdat het de mogelijkheid biedt om regionale talenten een kans te bieden om te leren van de ervaringen van de renners en het begeleidingsteam van het MPL Specialized MTB Team.

 van