23-11-2011 - Surfen, Nieuws

Nieuwe teamrider O’Neill: James Woods

Deze surfer werd geboren in Limburg en verhuisde rond zijn 5jaar samen met zijn broer naar Zuid-Afrika, het land van zijn vader. Al gauw kreeg hij via zijn vader de surfkriebels te pakken. Zijn vader gaf op dat moment surfles in Kaapstad maar tijden veranderen. In 2004 verhuisde het gezin naar Australië waar de broers betere competities konden surfen en waar toen het leven een stuk veiliger was dan in Zuid-Afrika.

James spreekt en begrijpt een paar zinnen Nederlands maar houdt vooral van de Belgische wafels en het smaakvolle bier. Via O’Neill Surf Team Manager Niels Musschoot kwam James te weten dat er weldegelijk potentiële surfcondities in België zijn. De Belgische jongen surft in Australië maar houdt van zijn Belgische nationaliteit.

De nieuwe O’Neill surfer had reeds het geluk om in Mauï te surfen met ’s werelds beste surfers op dit moment, zoals Jordy Smith, die hem inspireren om nog beter te surfen zowel op grotere golven als in barrels. Vorig jaar werd hij 7de op de Australian Pro Junior Series en 2e op de Billabong Pro Junior Series in Bali. “Ik hou ervan om mijn angsten te overwinnen en om adrenaline op te zoeken”, aldus James.
O’Neill en O’Neill Surf Team Manager, Niels Musschoot, verwelkomen hem met open armen in het Belgische O’Neill Team en raden iedereen aan deze topper in de gaten te houden!

 van