01-07-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe Trek Fuel EX en Trek Remedy

De prestaties van veersystemen verbetert voortdurend als het gaat om efficiëntie en controle. Met dat in het achterhoofd en met de nodige feedback heeft Trek haar populairste trailbikes doorontwikkeld. De nieuwe Trek Fuel EX en de Trek Remedy zijn veelzijdiger gemaakt met meer veerweg, een agressievere geometrie en veel stijvere frames.

Vereenvoudiging in nieuwe collectie

In de nieuwe vereenvoudigde line-up heeft Trek de dubbele wielmaten bij de verschillende platformen geëlimineerd. De Fuel EX is daarom vanaf nu een 29er of een 27.5 Plus bike. De Remedy is alleen verkrijgbaar in 27.5.

Specificaties Fuel EX

De Fuel EX 29 gaat van 120 mm naar 130 mm voor- en achtervering en krijgt een langere, vlakkere geometrie voor een betere handling bij hoge snelheden in de afdaling. Het frame is stijver gemaakt door het toepassen van een rechte onderbuis, waardoor de nieuwe Fuel EX nog beter stuurt op ruwe afdalingen.

De Fuel EX is verkrijgbaar in drie damesmodellen die toegespitst zijn op degenen die dezelfde prestaties en kenmerken willen als heren. Deze modellen beschikken over een speciaal voor dames ontwikkeld zadel, omdat dames simpelweg een andere zithouding hebben. Daarnaast geeft de Fuel EX kleinere dames meer bewegingsvrijheid door de 15,5″ en de nieuwe 14″- maat te koppelen aan de proportioneel kleinere 27.5″- wielen voor een betere zitpositie en meer controle. Voor meer informatie over de nieuwe Fuel Ex kun je terecht op de website van Trek.

Specificaties Remedy

De nieuwe Remedy krijgt in plaats van 140 mm nu 150 mm veerweg en eveneens een vlakkere balhoofdhoek en een langere reach. Deze verandering leiden er samen met een flinke toename in framestijfheid toe dat de Remedy dieper in de all-mountain en enduro-categorie duikt en dat combineert met downhill-robuustheid en trailbike-wendbaarheid.

Voor rijders die nog meer uit een Remedy willen halen, biedt Trek twee Race Shop Limited-modellen met Bontrager SE Team Issue-banden en een langere 160 mm voorvork met veerweg-verstelling voor extra prestatiemogelijkheden. Voor dames zijn er twee modellen met hetzelfde prestatiegerichte frame, maar dan met een aangepaste zitpositie. Meer informatie is terug te vinden op de website van Trek.

Word-abonne---banner---UpDown

 

 van