24-04-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Nieuwe zomer fietscollectie van Odlo

Op de kasseien van een Vlaamse klassieker of hoog in de bergen, op de koersfiets of mountainbike, de fietskleding van de Noors/Zwitserse sportswearfabrikant Odlo zorgt ervoor dat je je altijd comfortabel voelt. Voor de zomercollectie 2018 laat Odlo zijn grensverleggende Ceramicool-technologie los op het aanbod fietskleding. Of je nu lange of korte tochten maakt, alleen of met vrienden, voor Odlo moet je altijd plezier beleven aan het fietsen.

Elk stuk in Odlo’s fietscollectie is ontworpen om je te laten genieten van een optimaal comfort en ontzettend lichte kleding, of het nu regent of zonnig is. Odlo heeft ook gewerkt aan haar kleurenpalet om sporters de mogelijkheid te geven er even goed uit te zien als ze zich voelen wanneer ze samen met vrienden iets gaan drinken na een tochtje.

Dit seizoen maakt Odlo’s actieve koeltechnologie Ceramicool haar debuut in de fietscollectie, na twee jaar geleden te zijn geïntroduceerd in Odlo’s hardloop- en trainingcollecties. Ceramicool bestaat uit een garen waarin minuscule keramiekpartikels zijn verweven, waardoor lichaamswarmte effectief wordt afgevoerd en de huid tot 1 graad koeler is. Odlo’s belangrijkste fietscollectie voor op de weg voor de zomer van 2018 bestaat uit het CeramiIcool X-LIGHT shirt en wielershort met bretels voor heren en een shirt, singlet en short voor dames.

Mannen kunnen de actieve koeltechnologie van Odlo bovendien ook ervaren in de mountainbikelijn UMBRAIL Ceramicool, dat bestaat uit een T-shirt met waterdichte achterzakken en de 2-in-1-shorts. Voor mountainbikende dames is er de FUJIN-lijn. Het jasje is uitgerust met de winddichte technologie, compacte zakken en reflecterende details. De bijbehorende leggings zijn verkrijgbaar met en zonder bretels.

Ook breidt Odlo voor deze zomer zijn aanbod zeemtechnologie verder uit met de introductie van de Gold Range. Dit is het meest verfijnde zeem (dichtheid van 120 rho) op de markt, met een uniek anatomisch model dat ervoor zorgt dat je nog comfortabeler kunt fietsen en dat je lichaam en pedaalbeweging perfect op elkaar zijn afgestemd.

De Gold Range is een aanvulling op de reeds bestaande Silver- en Bronze-versies. Het Silver-zeem biedt de perfecte combinatie van comfort en demping. Met een verbeterde ventilatie, een hoge dichtheid (90 rho) en een ongeëvenaarde vochtafdrijving is dit zeem perfect voor een lange fietstocht. Het Bronze-zeem droogt snel, voelt comfortabel en zacht aan, heeft een lagere dichtheid (60 rho) en is de perfecte allrounder: of je nu op de weg fietst, trektochten maakt of gaat mountainbiken.

Odlo’s fietscollectie is verkrijgbaar op www.odlo.com en bij BOL, Futurumshop en diverse fietsspeciaalzaken.

 van