21-03-2012 - Skiën, Nieuws

Nine Queens Serfaus 2012

Na een classy welkomsdiner zondagavond ging Suzuki Nine Queens in Serfaus – Fiss – Ladis 2012, een womens freeski evenement, officieel van start. 19 t/m 23 maart zijn de shooting days. Zonsopkomst, zonsondergang en helikopter sessies staan gepland om de beste shots te schieten. Op 24 maart is de Big Air competitie waarin alle queens het tegen elkaar zullen opnemen voor de titel “Queen of the world”. Dit jaar doen onder andere Kaya Turski, Anna Segal, Emilia Wint, Ashley Battersby en Keri Herman mee.

De eerste dag van de shoots zat niet erg mee. Het zicht was slecht door de dichte mist en de sneeuwval. De eerste dag om echt goed te kunnen schieten was dinsdag. Het Scheestern Crew had eerst een aantal uur nodig om het “Chateaux” goed te prepareren waardoor het obstacel weer in topvorm kwam. De queens konden eindelijk gaan springen maar moeder natuur had andere plannen. Een sterke, vlagerige wind maakte de condities voor de sessie te gevaarlijk en dus weer ging de shoot niet door. Maar gelukkig ging de wind later liggen en kon de sessie weer verder gaan.

De queens lieten al snel zien waarom zij bij de top van de wereld behoren. Na een korte warming up werden sicke tricks en jumps ingezet. “The Jump is just perfect!” zei de Australische Anna Segal, “It is without a doubt one of the best kickers I have ever skied”.

De komende dagen zullen alleen nog maar beter worden. “The jump is so good that we are definitely going to see some progression this week“ zei de stokte Ashley Battersby nadat ze een paar keer over de kicker was gegaan. De weersvooruitzichten zijn verder ook prima, zeker voor de Big Air contest op zaterdag.

Programma voor de Big Air contest:
10.00 – 11.00 Training
11.00 – 12.15 Qualification, Jam Session Kicker
12.15 – 13.00 Lunch break
13.00 – 13.30 Training Finals
13.30 – 14.30 Super Finals

Check hieronder de trailer van de Nine Queens en foto’s van de eerste shooting dag.

[youtube id=”EAWaXcYTRUY” w=”630″]

 van