27-09-2012 - Kitesurfen, Nieuws

NK Jeugdkite Freestyle zaterdag 29 september bij Vrouwenpolder

De wind is goed. Op zaterdag 29 september zal bij het Zeeuwse Vrouwenpolder het Nederlands kampioenschap Kiteboard Freestyle voor jeugd gevaren worden. Kids tot en met 15 jaar laten daar zien welke spectaculaire kunsten ze kunnen vertonen, hangend aan hun vlieger op het water. Een jury zal deze kunsten beoordelen en via diverse heats zullen uiteindelijk de beste kitetoppers in spé elkaar in de finale treffen.

Het is het derde jaar dat het NK Kiteboard voor jeugd gevaren wordt. Nederland heeft de beste Freestyle kiters ter wereld in huis met Kevin Langeree uit Noordwijk en Youri Zoon uit Dirksland. De droom van al deze jeugdige kiters is in de voetsporen te treden van deze toppers. Nu het Dacia NK Kiteboard na het NK Jeugdkite valt heeft de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdkiters besloten voor de winnaars bij de jongens en de meisjes een wildcard voor dit Dacia NK Kite ter beschikking te stellen. Dus nog dit jaar is het voor de winnaars van het NK Jeugd mogelijk te varen in een wedstrijd tegen de nationale kitesurftop!

Het evenement start om 8.00 uur met de inschrijving, die om 9.00 uur sluit. Ook jeugdige kiters die zich nog niet opgegeven hebben kunnen zich dan nog melden. Om 9.30 uur is er een uitgebreide Skippersmeeting, waar ook ruim aandacht is voor kids met minder wedstrijdervaring. Om 10.00 uur is de eerst mogelijke start.

De locatie op het Noordzeestrand nabij Vrouwenpolder is bereikbaar via de N57. Neem bij het Veerse Meer op de Veerse Dam de meest zuidelijke voetgangersbrug, en loop vandaar uit het strand naar de Noordzee op. Het evenement is vrij toegankelijk.

 van