13-09-2013 - Kitesurfen, Nieuws

NK Kiteboard Freestyle

Komend weekeinde, 14 en 15 september, gaat het Nederlands Kampioenschap Kiteboard Freestyle van start. Het evenement wordt op afroep georganiseerd, dit betekent dat er een aantal weekeindes gepland worden. Alleen bij voldoende windverwachting gaat zo’n weekeinde door. De komende twee dagen is de Nationale Kiteboardtop aanwezig in Scheveningen. Anders als in voorgaande jaren is dat het NK Freestyle nu uit meerdere weekeindes en locaties bestaat. Naast Scheveningen staan ook Workum en Vrouwenpolder nog in het tourschema.

Qua wedstrijd ligt de strijd volkomen open, World Cup toppers Youri Zoon en Kevin Langeree ontbreken namelijk. Zoon is geblesseerd en Langeree verblijft momenteel in het buitenland. Het is dus aan de ‘young guns’ om te scoren, meerdere mannen steken hier elkaar naar de kroon. Verwacht wordt dat de strijd zal gaan tussen Jerrie van de Kop, Dylan van der Meij, Bram Bast, Steven Akkersdijk, Sander Bos en Johnno Scholte.

Bij de dames zijn de ogen gericht op Annelous Lammerts en Nannette van der Snoek. Deze dames staan ook tweede en derde in de ranking voor het EK, Annelous is zelfs regerend Europees Kampioene. Annie van Esch is overigens ook een podiumkandidaat. Zij staat momenteel 10e in de EK ranking maar heeft een wedstrijd gemist.

Het NK Freestyle in Scheveningen is een mooie opmaat voor het EK Kiteboard Freestyle, dat van 26 tot met 29 september in Scheveningen gevaren wordt. Zoals vermeld zal het NK kiteboard gehouden worden te Scheveningen, ietwat ten noorden van de vuurtoren aan de Strandweg, de toegang is gratis. Voor zover het bekend is gaat het NK Kiten dit weekend door, we weersvoorspellingen zijn namelijk veelbelovend. Hou voor de zekerheid even deze site in de gaten.

 van