01-10-2012 - Kitesurfen, Nieuws

NK Kiteboard Jeugd sfeervol in Zeeuwse Vrouwenpolder.

De gemeente Veere was afgelopen zaterdag gastheer van het NK Kiteboard Jeugd Freestyle. Jeugd tot en met 15 jaar kon daar aan de jury laten zien welke tricks ze in huis hadden. De sprongen werden door de jury beoordeeld op moeilijkheidsgraad en uitvoering.

Op het strand van Vrouwenpolder werd een mooie dag getroffen. De wind was stabiel en krachtig en ook de zon liet zich uitbundig zien. Nu is dat laatste geen must voor de beoefening van de sport, maar het geeft zo’n dag altijd een extra dimensie. De dames en heren hadden zich serieus voorbereid. Nu het NK Kiteboard Jeugd in de discipline Freestyle al weer voor de derde opeenvolgende maal gehouden wordt is het goed te zien dat een aantal deelnemers een behoorlijke progressie doormaakt.

Bij de heren maakte Enrico van der Laar zijn favorietenrol waar, hoewel het voor hem wel even spannend werd. In de eerste eliminatie kreeg hij materiaalpech, maar gelukkig voor hem kon hij dat rechttrekken. Wouter Smeets, die ten opzichte van vorig jaar sterk vooruitgang toonde, werd tweede en Jop Heemskerk derde.

Bij de dames wist Vera Klabbers zich naar de hoogste trede van het podium te vechten. De tweede plaats was voor Franka Tempelaar. Klabbers en Tempelaar waren vorig jaar ook al één en twee. Isabeau Galiart wist beslag te leggen op de derde plaats.

Voor de winnaars waren er niet alleen de begerenswaardige kampioenswimpels van het Watersportverbond. De NVWK (Nederlandse Vereniging van Wedstrijdkiters) verraste zowel Enrico van der Laar als Vera Klabbers met een wildcard voor het Dacia NK Kiteboard Freestyle. Zo kunnen deze jeugdkampioenen zich binnenkort al meten met de senioren. Wellicht al op 6 en 7 oktober in Scheveningen!

 van